Vyhľadávanie:

Ušlo im víťazstvo

Ušlo im víťazstvo

Na pozvanie Technickej univerzity v Košiciach štartovalo futbalové mužstvo U. S. Steel Košice na turnaji, ktorý sa konal za ideálneho počasia na trávniku s rozmermi hádzanárskeho ihriska atletického štadióna na Watsonovej ulici. Piati účastníci z Košíc a zo Sečoviec si zmerali sily systémom každý s každým. Bol to kvalitne obsadený turnaj, ktorý mal najväčších favoritov v domácom tíme a v mužstve USSK.

Oceliari veľmi dobre zvládli úlohu favorita a už v úvodných dvoch stretnutiach po dobrej kombinačnej a taktickej hre zdolali súperov z Mestskej časti Košice-Sever a futbalistov zo Sečoviec zhodnými výsledkami 1:0. V ďalšom zápase po bezchybnej hre a veľkej prevahe deklasovali ambiciózny celok Salaš Pereš 7:1. Vo všetkých troch stretnutiach prevládala v mužstve USSK precízna obrana, výbornými výkonmi sa prezentoval brankár Švec a strelecky sa zaskvel autor štyroch gólov Tobák.

Posledné stretnutie bolo vyvrcholením turnaja. Stretli sa v ňom dovtedy neporazené celky z usporiadajúcej TU Košice a USSK. Zdalo sa, že oceliari aj tentoraz zdolajú najťažšiu prekážku. Lenže, nestalo sa. Veľmi skoro sme sa v tomto rozhodujúcom zápase dostali do vedenia a mali hru pod kontrolou. Potom z nepochopiteľných príčin hráči poľavili, čo snaživý súper využil na vyrovnanie. Tento gól však futbalistov USSK nedeprimoval, zvýšili svoju útočnú aktivitu a na dlhé minúty zatlačili súpera pred jeho bránu. V koncovke však nemali šťastie, dvakrát skončila lopta na žrdi súperovej brány. V záverečnom tlaku sme hrali príliš kŕčovite a chybou v obrane, ktorú súper využil, sme prišli o víťazstvo i zisk cennej trofeje. I napriek tomu, že sme skončili v turnaji na druhej priečke, futbalisti USSK nesklamali a najmä v rozhodujúcom zápase o prvenstvo boli súperovi z TU Košice viac než vyrovnaným partnerom.

O tento pekný úspech a vzornú reprezentáciu spoločnosti sa pod vedením manažéra Pavla Sadovského pričinili brankár Švec a hráči Matulaj, Ľalík, Tobak, Tažík, Knap, Bobko, Katunský a Vaško. Za najlepšieho hráča turnaja vyhlásili Tobaka, autora štyroch gólov, po troch góloch z tímu USSK strelili Matulaj a Ľalík.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...