Vyhľadávanie:

Mikuláš Dzurinda v U. S. Steel Košice

Mikuláš Dzurinda v U. S. Steel Košice

Piatkový pobyt v Košiciach (24. 2.) využil predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda aj na návštevu U. S. Steel Košice. Krátko po štrnástej hodine ho vo firme privítali prezident U. S. Steel Corporation John P. Surma a prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr.

Po niekoľko minútovom súkromnom rozhovore sa premiér zúčastnil prehliadky niektorých výrobných prevádzok podniku. Zaujímal sa o výstavbu haly pozinkovacej linky č. 3 a prezrel si tiež teplú širokopásovú trať v divíznom závode Teplá valcovňa.

Premiér naposledy navštívil košické oceliarne vlani 23. júna v deň slávnostného výkopu a položenia základného kameňa haly budúcej pozinkovne. Predstavitelia firmy ho informovali o postupe prác počas uplynulých ôsmich mesiacov. Mikuláš Dzurinda sa na stavenisku stretol s robotníkmi dodávateľských firiem a poďakoval sa im za rýchlu a kvalitnú prácu. Vyzdvihol pôsobenie americkej spoločnosti U. S. Steel v Košiciach najmä v oblasti investičných aktivít, ktoré znamenajú prácu pre ľudí v regióne trpiacom vysokou nezamestnanosťou. "Budem sa aj naďalej usilovať," povedal, "aby na východ prichádzali ďalší investori, aby tu bolo viac práce pre ľudí."

V Teplej valcovni hosťa privítal riaditeľ divízneho závodu Ladislav Hanuščalka, ktorý ho informoval o technologickom postupe ohrevu brám, valcovaní za tepla i sortimente produktov teplej širokopásovej trate. Premiér sa zaujímal o investície v tejto prevádzke, možnosti znižovania energetickej náročnosti výroby, životnosť trate i o porovnanie podobných zariadení na Slovensku a v USA. "Pýtal sa na parametre, výkony a hlavne technickú dokonalosť tratí. Prehliadka, počas ktorej sa zastavil aj v kabíne č. 8, kde mal možnosť vidieť prácu hlavného valcovača, ktorý riadi hotovné poradie teplej širokopásovej trate, ho podľa jeho slov milo prekvapila. Požiadal ma tiež o tlmočenie pozdravu všetkým zamestnancom divízneho závodu," uviedol riaditeľ.

Po prehliadke Mikuláš Dzurinda odišiel do Košíc, kde sa zúčastnil slávnostného otvorenia Steel Arény - zimného štadióna L. Trojáka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...