Vyhľadávanie:

Mimoriadny úspech finalistov

Mimoriadny úspech finalistov

Skupina DILEMMA zvíťazila v českej súťaži kapiel

Pamätáte si hudobnú skupinu Dilemma z finálovej trojky hudobných skupín minulého ročníka U. S. Steel Talent Night? Dilemma z Košíc, hrajúca alternatívny rock, žne úspech za úspechom. V decembri minulého roka zvíťazila v súťaži kapiel Hudobný duel, ktorú organizoval Slovenský rozhlas a najnovšie je absolútnym víťazom súťaže mladých kapiel v Českej republike Nová krev.

Z celkového počtu takmer 180 skupín z ČR a 2 kapiel zo Slovenska, Dilemma postúpila najskôr do výberu 18 skupín, ktoré hrali naživo v brnianskom klube pred odbornou porotou. Zo základnej skupiny si zabezpečili postup do semifinále, neskôr do finále, kde v ťažkej konkurencii 3 ďalších výborných skupín získali absolútne víťazstvo.

Upútavka v tlači na semifinálové kolo o Dilemme hovorí: "Kytarová naděje ze Slovenska, která víc než překvapila svou přirozeností, vášnivou lehkostí a sympatickou upřímností. Na nic si nehraje. Hraje to co cítí. A vy se s ní cítíte spřízněni." Sám frontman a spevák kapely Ján Spišák o priebehu súťaže a víťazstve hovorí: "Kým sme sa dostali do finále, museli sme uprostred týždňa z Košíc do Brna cestovať až trikrát za sebou v priebehu troch týždňov, takže na vyhlásení výsledku vo finálový večer som zostal z kapely len ja, chlapci museli utekať späť domov. Nečakali sme to, pretože kvalita súťažiacich kapiel bola skutočne vysoká."

Samotnou výhrou je účasť na približne siedmich veľkých festivaloch v Čechách, publicita v partnerských médiach, možnosť manažmentu a pod. A ako výhru vníma skupina? "Pre nás je dôležité hrať v Čechách rovnako, ako na Slovensku. Vzhľadom na to, že dokončujeme náš debutový album, nesústredili sme sa na živé hranie a tak toto leto budeme hrať zrejme viac vonku ako doma." Ak máte chuť vypočuť si niečo z tvorby nádejnej skupiny Dilemma, príďte v piatok 26. mája o 20.00 hod. do IC Culture Train (bývalý Jánošík).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...