Vyhľadávanie:

Minister Jozef Mihál medzi hutníkmi

Minister Jozef Mihál medzi hutníkmi

Prehliadkou zariadenia na plynulé odlievanie ocele do brám v oceliarni 1, prevádzok divízneho závodu Teplá valcovňa a novej pozinkovacej linky sa v piatok, 20. augusta, začala jednodňová pracovná návšteva podpredsedu vlády a ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jozefa Mihála v spoločnosti U. S. Steel Košice. Na pôde firmy potom spolu s prezidentom košickej oceliarne Georgeom F. Babcokom, viceprezidentom pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslavom Kiraľvargom, viceprezidentom pre ľudské zdroje Martinom Pitorákom a ďalšími manažérmi diskutoval o viacerých otázkach súvisiacich so skvalitňovaním podnikateľského prostredia na Slovensku.

"Spoločnosť U. S. Steel Košice je najväčším zamestnávateľom na východe Slovenska, preto ma zaujímajú názory jej predstaviteľov na pripravované legislatívne zmeny, či už ide o Zákonník práce, zákony o kolektívnom vyjednávaní a minimálnej mzde, ale i ďalšie pracovno-právne predpisy," ozrejmil minister na krátkom brífingu so zástupcami médií svoju návštevu v košickej oceliarni. Jej cieľom, ako uviedol, bolo aj oboznámiť sa s pohľadom dôležitého amerického investora, ktorý na Slovensku pôsobí už temer desať rokov, na spôsoby, ako zatraktívniť Slovensko, aby zahraničných investorov do našej krajiny a zvlášť do nášho regiónu, prišlo čo najviac. V tejto súvislosti, povedal, plánuje stretnutia aj s inými zahraničnými investormi a obchodnými komorami, vrátane zástupcov Americkej obchodnej komory na Slovensku. Ocenil, že spoločnosť U. S. Steel Košice, ako jediná v tomto regióne, zamestnáva ľudí zo sociálne znevýhodnených skupín obyvateľstva. "To je ďalší dôvod mojej návštevy v tejto firme, pretože ma zaujíma, akým spôsobom sa im darí tento projekt realizovať," konštatoval a dodal, že pozitívne skúsenosti v tejto oblasti treba využiť aj inde.

"Naše záväzky z akvizície sme nielen splnili, ale v mnohých prípadoch aj prekročili, urobili sme viac, než sme sa zaviazali. Podľa pôvodného prísľubu sme mali preinvestovať 700 miliónov dolárov, k dnešnému dňu je to viac než 800 miliónov eur. V súčasnosti napríklad realizujeme dôležitý a významný environmentálny projekt - odsírenie koksárenského plynu v hodnote deväťdesiat miliónov dolárov," odpovedal prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke na otázku novinárov, ktorých zaujímalo, ako hodnotí plnenie záväzkov z memoranda medzi U. S. Steel a Vládou SR spred desiatich rokov. Aj v tejto súvislosti na margo vývoja zamestnanosti okrem iného uviedol, že v najbližších mesiacoch otvorí firma pracovné príležitosti pre približne šesťdesiat nových zamestnancov, ktorých bude potrebovať predovšetkým vo výrobných prevádzkach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...