Vyhľadávanie:

Miroslav Kotora vystavuje v Prahe

Miroslav Kotora vystavuje v Prahe

Chystáte sa v máji na potulky Prahou? Ak áno, zájdite do Galerie u zlatého kohouta na Michalskej 3. Od včera tam svoje obrazy vystavuje maliar Miroslav Kotora. Výstava s názvom Fragments potrvá do 28. mája.

O našom bývalom kolegovi Miroslavovi Kotorovi (v súčasnosti RMS) sme už viackrát písali.

„Svojou tvorbou sa zaraďuje medzi popredných súčasných výtvarníkov. Chvíle voľna strávené vo svojom ateliéri pri maľbe na plátno, ktorému dominuje expresívny kolorit, sa stali v posledných rokoch neoddeliteľnou súčasťou jeho života. Zmysluplne zúročil svoj talent a usilovnosť, ktoré mu pomohli naplno rozvinúť tvorivý potenciál. Ako samouk, ktorý dostal dar výtvarne pretaviť skutočnosť do umeleckého diela, oslovil svojou tvorbou množstvo priaznivcov výtvarného umenia,“ uvádza v bulletine k výstave Helga Tomondyová, odborný pracovník pre výtvarnú tvorbu, Košice.

Originalita diel a umeleckého prejavu Miroslava Kotoru bola viackrát ocenená na prestížnych výstavách nielen v rámci Košického kraja, ale aj Slovenska, v Prahe či poľskom Rzesowe.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...