Vyhľadávanie:

Mladí dizajnéri vystavujú v múzeu

Mladí dizajnéri vystavujú v múzeu

Diela z workshopu Inšpirácie v kove prezentuje STM v Košiciach

Približne päťdesiat prác z tohtoročného medzinárodného workshopu Inšpirácie v kove a dvadsaťštyri veľkoformátových fotografií, ktoré zachytávajú prácu mladých dizajnérov v dielňach SOU hutníckeho v Šaci, si od včera (5. 12. 2006) môžete pozrieť vo výstavných priestoroch Slovenského technického múzea na Hlavnej ulici v Košiciach. Po Galérii U. S. Steel Košice, Nemocnici Košice - Šaca a.s. 1. súkromnej nemocnici a Medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Brne ide o štvrtú prezentáciu prác študentov z dizajnérskych škôl na Slovensku, v Českej republike a v Maďarsku. Vernisáž výstavy sa uskutočnila za prítomnosti prorektora TU v Košiciach Vladimíra Penjaka, Jána Baču, riaditeľa Vonkajších vzťahov USSK, zástupcu riaditeľa SOU hutníckeho Jána Eibena a riaditeľa STM v Košiciach Eugena Labaniča a ďalších hostí.

Workshop už po piaty raz organizovali Katedra dizajnu Fakulty umení TU v Košiciach v spolupráci s U. S. Steel Košice a Stredným odborným učilišťom hutníckym v Košiciach - Šaci. Počas týždeň trvajúceho podujatia účastníci, dvanásti študenti a šiesti pedagógovia, navrhli dizajn úžitkových predmetov a vytvorili objekty z kovu na témy: oceľ, ktorá hreje (inšpirované radiátormi), bezpečnosť v každodennom živote (podporujúce bezpečnosť v živote človeka), dávame svet do pohybu (inšpirované rozvojom automobilizmu).

Na včerajšej vernisáži ocenili aj študentov, úspešných v dizajnérskej súťaži Katalóg U. S. Steel Košice 2006, ktorú organizovali Útvar obchodnej propagácie U. S. Steel Košice a Katedra dizajnu Fakulty umení TU v Košiciach. Tohto roku sa do súťaže, ktorej cieľom bolo získať nové nekonvenčné riešenia dizajnu katalógov a vypracovať podklady pre dizajn manuál na prípravu výrobkových a príležitostných katalógov U. S. Steel Košice, zapojilo dvanásť študentov študijného odboru dizajn. Hodnotiaca komisia udelila prvé miesto študentke 4. ročníka Márii Ištvanovej, na druhom mieste sa umiestnila študentka 2. ročníka Zuzana Kurucová a na treťom piatačka Zuzana Vemeová. Víťazky získali finančné odmeny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...