Vyhľadávanie:

Mladí karatisti na šampionáte

Mladí karatisti na šampionáte

Už po štvrtý raz poveril Slovenský zväz karate organizátora z klubu KK Kretovič Košice zorganizovaním majstrovstiev Slovenska žiactva a mladšieho dorastu v karate. Tradične sa tento šampionát konal v športovej hale SOU železničného na Palackého ulici v Košiciach. Toto podujatie, ktoré aj v tomto roku výrazne sponzorsky podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, malo výbornú športovú úroveň, veď v silnej domácej konkurencii štartovalo v ôsmich vekových kategóriách až 381 pretekárov.

Najmladší chlapci a dievčatá do 10 rokov, mladší žiaci a žiačky, starší žiaci a žiačky, ako aj mladší dorastenci a dorastenky bojovali o cenné trofeje a medaily v súťažiach KATA i KUMITE. V súťaži KATA sa z množstva mladých karatistov z košických klubov presadili jedine mladšie žiačky Daniela Závatzká a Zuzana Schwartzová z klubu KK UNION Košice VUKABU, ktoré zhodne obsadili 3. miesta a získali bronzové medaily.

V súťaži KUMITE sa súťažilo nielen vo vekových, ale aj v hmotnostných kategóriách, preto sa majstrami Slovenska stalo až 24 pretekárov. Z nich sa z majstrovského titulu tešilo 6 karatistov z košických klubov. Boli to z mladších žiačok do 35 kg Závatzká a nad 40 kg Schwartzová (obidve z KK UNION Košice VUKABU) z mladších dorasteniek do 55 kg Cingeľová (KK Kretovič Košice), z mladších žiakov do 30 kg Vancák (UPJŠ Košice VUKABU), zo starších žiakov do 40 kg Hirka (KK UNION Košice VUKABU) a z mladších dorastencov nad 65 kg Kaleta (KK UNION Košice VUKABU). Ďalších 10 pretekárov z Košíc sa umiestnilo na medailových pozíciách, z nich traja získali striebro a sedem mladých karatistov si vybojovalo bronz. Na šampionáte bol prítomný aj generálny právny zástupca hlavného sponzora podujatia U. S. Steel Košice Kenneth Pepperney, ktorý po súťaži KATA odovzdal najlepším pretekárom cenné trofeje a medaily.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...