Vyhľadávanie:

Mladý líder 2006

Mladý líder 2006

Ako som prispel k efektívnemu vedeniu študentskej spoločnosti

Minulý týždeň, v stredu 10. mája 2006, sa v Košiciach uskutočnili krajské kolá súťaže Mladý líder, ktoré za pomoci sponzorov, medzi nimi aj spoločnosti U. S. Steel Košice, zorganizoval Junior Achievement Slovensko - Mládež pre budúcnosť. Odborná komisia hľadala kandidáta s výnimočnými schopnosťami a vlastnosťami spomedzi najlepších študentov Aplikovanej ekonómie, ktorému nechýba rozhľadenosť, vyrovnanosť, tvorivosť, schopnosť efektívne spolupracovať s inými a viesť tím. A tiež takého, ktorý vie dobre prezentovať nielen seba, ale aj študentskú spoločnosť, v ktorej pôsobí.

Do boja o víťazstvo zasiahlo osemnásť mladých ľudí z celého východoslovenského regiónu, ktorých úlohou bolo vypracovať prácu na tému Ako som prispel k efektívnemu vedeniu študentskej spoločnosti a prezentovať ju. Podľa Adama Šepetku, manažéra školských programov Junior Achievement Slovensko - Mládež pre budúcnosť, cieľom prác aj prezentácie nebol len strohý opis fungovania študentskej spoločnosti. Súťažiaci mali analyzovať konkrétne udalosti, problémy a zaujať k nim osobný postoj a názor. Okrem obsahového spracovania témy sa hodnotila úroveň jej zvládnutia, schopnosť presvedčiť publikum o svojich osobných kvalitách, vystupovanie a imidž i využitie podporných prezentačných materiálov.

Víťazom prvého krajského kola súťaže Mladý líder 2006 sa stal Pavol Krištín z Osemročného gymnázia na Trebišovskej 12 Košice, v druhom, vďaka najpresvedčivejšiemu výkonu obsadil prvé miesto Matej Kosturák z Evanjelického gymnázia v Tisovci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...