Vyhľadávanie:

MMM 2010 v znamení čísel

MMM 2010 v znamení čísel

Prípravu a priebeh 87. ročníka Medzinárodného maratónu mieru, ktorý bude odštartovaný v nedeľu 3. októbra 2010, ovplyvní niekoľko významných čísel.

  • 6 hodín - to je nový časový limit pre zdolanie maratónskej trate. Doterajší 5-hodinový limit bol ustanovený ešte v roku 2000. Rok 2010 bude teda z tohto hľadiska ďalším zaujímavým medzníkom. Organizátori tým sledujú celosvetový trend, ktorý umožňuje absolvovať maratónsku trať čoraz väčšiemu počtu štartujúcich.
  • 9. hodina ranná bude znamenať zmenu štartu maratónu. Ten sa posúva z doterajšej desiatej hodiny o hodinu skôr. Súvisí to samozrejme s novým časovým limitom pre štartujúcich a nutnosťou ukončiť preteky ešte pred začiatkom podvečernej dopravnej špičky. Pre inú špičku, ktorou bude plejáda favorizovaných maratóncov, by to malo znamenať prijateľnejšie klimatické podmienky. V ostatných rokoch sme v čase finišu najlepších maratóncov zaznamenali teploty i nad 20 stupňov Celzia.
  • 30 rokov uplynie od štartu žien na trati MMM. To, že počet víťaziek je výrazne nižší, má na svedomí Christa Vahlensiecková z Nemecka, ktorá v Košiciach vyhrala päťkrát. Práve jej meno ponesie v tomto roku juniorská štafeta 42 x 1 kilometer v tradičnom programe Po stopách maratónskych legiend.
  • 50 rokov v októbri uplynie od momentu odhalenia sochy maratónca, ktorá sa stala jedným z najoriginálnejších symbolov maratónu v Košiciach. Dielo akademického sochára Arpáda Račka je unikátnym o to viac, že na podstavci sú umiestnené mená všetkých doterajších víťazov.
  • 4 x 1/4 maratón bude podľa odhadu organizátorov tou súčasťou maratónskeho programu, ktorá pritiahne na trať MMM najviac nových mien.
  • 30. apríl je termínom, dokedy sa možno zaregistrovať na MMM za zvýhodnené štartovné 30 eur. Účastníci okrem práva štartu za štartovné získajú rad cenných suvenírov s dizajnom nového loga MMM 2010.
  • 1 číslo spoznáme až 3. októbra. Organizátori veria, že bude vyššie než 5 074, čo by znamenalo prekonanie vlaňajšieho rekordu v počte účastníkov nielen na MMM, ale v rámci celého sprievodného programu tohto veľkolepého atletického podujatia v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...