Vyhľadávanie:

V piatok Deň narcisov

V piatok Deň narcisov

Narcisy, žlté kvietky nádeje, symbol boja proti najzákernejšej chorobe ľudstva - rakovine, zaplavia v piatok, 16. apríla, už po štrnásty raz ulice miest a obcí na Slovensku. Košická pobočka Ligy proti rakovine, ako informovala na pondelkovom stretnutí s novinármi jej predsedníčka Mária Wagnerová, pripravila na tento deň päťtisíc živých a päťdesiattisíc umelých kvietkov. Tak ako po iné roky, aj tentoraz budeme môcť stretnúť aktivistov Ligy proti rakovine nielen v našom meste, ale spolu s dobrovoľníkmi z radov košických oceliarov už od skorého rána i v areáli firmy. Dvoj až trojčlenné skupinky budú mať pri sebe zelené pokladničky s logom podujatia opatrené identifikačným číslom. "Výťažok z vlaňajšej zbierky v Košiciach," konštatovala Mária Wagnerová, "predstavoval 38 780 eur, z toho najviac vyzbierali aktivisti v U. S. Steel Košice, a to 3 228 eur."

Partnermi tohtoročnej najväčšej verejnoprospešnej finančnej zbierky sú v Košiciach aj galérie a múzeá. S narcisom na klope kabáta sa do ich priestorov na obhliadku expozícií dostanete v piatok zadarmo. Ak si nájdete čas, zastavte sa medzi šestnástou a sedemnástou hodinou pri Dolnej bráne. Mládež z košických základných a stredných škôl pripravila pre všetkých pekný kultúrny program.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...