Vyhľadávanie:

Modelári súťažili

Modelári súťažili

Nedávno naši modelári súťažili o Cenu VSŽ. Prečo práve VSŽ? Na túto otázku nám dal odpoveď riaditeľ Model klubu VSŽ Ladislav Virág: "História Východoslovenských železiarní je nerozlučne spätá aj so vznikom niektorých športových klubov. Medzi inými až do týchto dní preukazuje svoju životaschopnosť Model klub VSŽ Košice, ktorý združuje nielen zamestnancov bývalých VSŽ, teraz U. S. Steel Košice, ale aj ich rodinných príslušníkov. Spoločným znakom bol vždy ich záujem o modelárstvo v jeho pestrých formách. Športová činnosť je akýmsi vyvrcholením tohto záujmu a tak až do dnešných dní organizujeme niektoré už tradíciou presiaknuté športové súťaže v našom klube. K najstarším môžeme zaradiť práve Cenu VSŽ vo voľných modeloch, ktorej 28. ročník sa uskutočnil koncom októbra. Ide o fyzicky náročnú súťaž, o akúsi modelársku klasiku, ktorá prispieva k mobilite súťažiacich a ich zdraviu bez ohľadu na technický pokrok uplatnený v technológii stavby modelov."

Medzi súťažiacimi v týchto pretekoch dominovali žiaci z modelárskych krúžkov v našom regióne, ktorí súťažili predovšetkým v kategórii hádzadlá, kde bolo nutné uskutočniť až desať letových kôl. Palmu víťazstva napokon v silnej konkurencii získal Kamil Baran z Prešova so ziskom 191 bodov pred Košičanmi Lukášom Mišenčíkom (142 b.) a Lukášom Zehérom (140 b.).

Medzi seniormi si v tejto kategórii prvenstvo vybojoval Milan Minárik z Prešova s 373 bodmi, pred členmi Model klubu VSŽ
Mojmírom Břízom (302 b.) a Ladislavom Virágom (191 b.).

Súťažiaci v kategórii vetrone absolvovali so svojimi modelmi 5 kôl, v ktorých dosiahli tieto výsledky: vetrone A1: 1. Milan Minárik (360 b.), 2. Kamil Baran (obaja Prešov - 242 b.), 3. Ladislav Virág (Model klub VSŽ - 200 b.), vetrone A2: 1. Kamil Baran 467 b., 2. Milan Minárik 341 b., 3. Ladislav Virág 314 b., vetrone A3: 1. Branislav Bohuš (Model klub VSŽ - 274 b.), 2. Milan Minárik (175 b.), 3. Lukáš Mišenčík (149 b.). Celkovým víťazom sa stal a Cenu VSŽ si zaslúžene vybojoval Milan Minárik so ziskom 1249 bodov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...