Vyhľadávanie:

Moderné mantinely v Košickej aréne

Moderné mantinely v Košickej aréne

Čulý ruch na zimnom štadióne

Aréna
Zástupcovia občianskeho združenia Košická aréna v pondelok na mieste činu skontrolovali postup prác na dokončovaní zimného štadióna.

Klimatizácia s dostatočným výkonom na to, aby zime i v lete zabezpečila v hale 20 stupňov Celzia. Výkyvné mantinely, ktoré chránia zdravie hokejistov, turnikety so sklopnými ramenami pre rýchly odchod divákov. To je niekoľko zaujímavostí - budúcich znakov Košickej arény. V týchto dňoch sa dokončujú výbery dôležitých technologických celkov, ktoré rozhodnú o vlastnostiach haly.

Kým jej zázemie rozdeľujú priečkami na šatne, samostatné miestnosti pre rozhodcov, antidopingovú kontrolu, budujú tu desať bufetov a množstvo sociálnych zariadení, pokračujú aj "neviditeľné" práce. Desiatky projektantov zosúlaďujú požiadavky technológie so stavebnou časťou. Napríklad pre informačnú "kocku", na ktorej diváci uvidia aj zostrihy zaujímavých momentov zápasu z vlastnej obrazovej réžie štadióna, prišli ponuky, v ktorých treba zohľadniť aj hmotnosť. Nie je jedno, či projekčná "kocka" bude mať 5 a pol alebo až 18 ton. Na chrbtovú kosť arény bude totiž zavesená aj vzduchotechnika, osvetlenie i reproduktory.

Mimochodom - vzduchotechnika bude musieť nahrievať aj tento nosný kovový oblúk haly, aby na ňom nekondenzovali pary a voda nekvapkala na ľadovú plochu. Autori riešení budú mať ešte množstvo práce, aby sa vyhli problémom, ktoré dnes zažívajú haly podobné košickej.

Na pondelkovom rokovaní občianskeho združenia Košická aréna pracovný tím, zložený z pracovníkov U. S. Steel Košice, informoval správnu radu i valné zhromaždenie o postupe prác. Správna rada schválila zámer uzavrieť zmluvu o budúcej zmluve na kúpu Club hotela. Po rekonštrukcii by mal slúžiť ako ubytovacia kapacita pre 50 hostí. Veľkú pozornosť správna rada venovala výberu sedačiek. Ešte nie je definitívne rozhodnuté o dodávateľovi. Bola však prijatá myšlienka, aby zo vzoriek, ktoré sú dnes osadené v hale, boli vybrané sedačky od jedného dodávateľa. Zachová sa tak nielen jednotná farebnosť, ale zlacní sa aj údržba. Na úkor zníženia počtu bude zväčšená osová vzdialenosť sedačiek, aby diváci mali viac miesta pre komfortné sedenie.

Členovia správnej rady pripomenuli, že Košická aréna môže prijať 2 percentá z dane z príjmov fyzických a právnických osôb. Veria, že obyvatelia mesta prispejú k dostavbe štadióna.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...