Vyhľadávanie:

Most v rukách opravárov

Most v rukách opravárov

Leto praje cestárom. Opravy komunikácií sú v plnom prúde, vodiči motorových vozidiel musia strpieť rôzne obmedzenia. Už niekoľko dní aj pod mostom mimoúrovňovej križovatky na ceste S001 smerom do U. S. Steel Košice. Čo je dôvodom odstávky cesty, opýtali sme sa správcu tejto dopravnej tepny, vedúceho prevádzky cestná doprava divízneho závodu Doprava Jozefa Tutka.

"Dôvodom odstávky je oprava mosta, ktorú si, na základe záverov odbornej prehliadky z marca tohto roku, vyžiadal havarijný stav jeho železobetónových častí. Po tohtoročnej zime zo spodnej časti rímsy mosta totiž opadávali kusy betónu, čo vážne ohrozovalo prechádzajúce vozidlá. Obnova poškodených častí mosta pozostáva z odstránenia popraskaných a zdegradovaných železobetónových častí a nanesenia novej, odolnejšej vrstvy, opravy oporných múrov mosta, oceľových konštrukcií a ochranných náterov. Práce realizuje externá firma MI-TOP, ktorá má s podobnými akciami dlhoročné skúsenosti. Kvalitu kontrolujú pracovníci útvaru Riaditeľa pre spoľahlivosť vyhradených technických zariadení."


Oprava mosta, ktorý podobnú obnovu menšieho rozsahu naposledy podstúpil v roku 2003, bude hotová už v najbližších dňoch. Cesta by mala byť naplno prejazdná 15. júla 2011.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...