Vyhľadávanie:

Na detskom karnevale kone aj poníky

Na detskom karnevale kone aj poníky

Na budúci týždeň sa v Hnilci uskutoční druhá časť Zimnej olympiády v behu na lyžiach

Logo

Je už február a to je neklamný fakt, že sa blíži Zimná olympiáda zamestnancov U. S. Steel Košice. Lepšie povedané, jej druhá časť, pretože prvú časť olympiády už odštartovali hokejisti, ktorí bojujú zároveň o titul majstra na rok 2005. Druhou časťou sú preteky na bežkách, ktoré budú v sobotu 12. februára v lyžiarskom bežeckom areáli v Hnilci. No a treťou časťou zakončíme tohtoročnú zimnú olympiádu v sobotu 19. februára na Jahodnej, kde sa okrem súťaže dospelých v snowboarde a v obrovskom slalome uskutočnia už tradične preteky najmladších lyžiarov o Memoriál Jána Tichého v obrovskom slalome a Detský zimný karneval.

Sneženie v iných lokalitách na Slovensku potešilo predovšetkým bežcov na lyžiach, ktorí určite s radosťou privítajú správu, že v Hnileckej doline je oveľa viac snehu než v okolí Košíc a tak trate budú lepšie pripravené než vlani. To isté hlási aj Jahodná, že s dostatkom nastriekaného technického, a s malou vrstvou nového, snehu je trať pripravená privítať snowboardistov i ostatných železiarov, ktorí sa hlásia do súťaže v obrovskom slalome.

Dobrá správa prichádza aj pre najmladších účastníkov našej olympiády, ktorí sa zúčastnia Detského zimného karnevalu. Prostredníctvom sekretariátu Rady odborov OZ METALURG sú lístky na občerstvenie (bageta a čaj) už k dispozícii pre nahlásených účastníkov, deti našich zamestnancov, vo všetkých divíznych závodoch a útvaroch. Termín prihlásenia sa a prevzatie lístkov aj vstupeniek na vlek končí 14. februára. Zo zákulisia prezradíme, že sa pripravuje aj zapojenie sa rodičov a starých rodičov do karnevalových súťaží v spoločných pretekoch na saniach pod názvom "Sánkuje celá rodina".

Podmienkou je, že posádku musia tvoriť rodičia s deťmi najmenej na dvojmiestnych saniach a rodič riadi sane zo zadnej pozície. Ďalšou novinkou budú paralelné preteky v slalome na boboch bez merania času. Víťazom sa stane ten, kto najrýchlejšie prejde trať a dostane sa ako prvý do cieľa. Ku karnevalu patrí okrem športového aj bohatý sprievodný program. Po speváckych hviezdach, a po ohňostroji z minulých ročníkov, sa tento raz budú môcť deti povoziť na saniach ťahaných koníkom, ktorého mnohé deti možno uvidia po prvý raz v živote. S mladými poníkmi i koníkmi sa v kovbojskej ukážke predstavia chlapci a dievčatá z košického Country Western Clubu.

Program tohtoročného jubilejného piateho Detského zimného karnevalu, na ktorom sa každoročne zúčastňuje viac ako tisíc rodičov s deťmi, bude aj tento raz pripravovať umelecká agentúra Elán. Začiatok je stanovený na desiatu hodinu v sobotu 19. februára 2005, ale kvôli plynulosti programu si budú môcť rodičia hneď po príchode na Jahodnú prevziať lístky na občerstvenie. Z tohto podujatia pripravujeme aj fotodokumentáciu, ktorá bude k dispozícii na Intranete. Keďže tohtoročná zima veľa radosti deťom nepriniesla, využite aspoň túto príležitosť, aby sa deti "vyšantili" na technickom snehu počas karnevalu, ktorý sa koná v rámci IX. ročníka Zimnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice.

A teraz informácia pre členov organizačného štábu. Jeho prvé zasadnutie bude v utorok 8. februára o 10.00 h. v jedálni SOU v Šaci. Všetci zástupcovia z útvarov a DZ tam musia priniesť prihlášky do súťaží zimnej olympiády, aby sa mohli urobiť kompletné zoznamy štartujúcich. Na druhom zasadnutí 17. februára o 10.00 h. sa už budú rozdávať lístky na občerstvenie, štartovné listiny s pridelenými číslami i olympijské čiapky pre štartujúcich pretekárov na Jahodnej.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...