Vyhľadávanie:

Na dodržiavanie preventívnych opatrení dohliadajú aj naši esbeeskári

Na dodržiavanie preventívnych opatrení dohliadajú aj naši esbeeskári

V prvej línii ľudí vystaveným prípadnému  ohrozeniu ochorením COVID-19 sú  nesporne naši esbeeskári, slúžiaci na  vstupných bránach do areálu podniku.  Denno-denne sa tu stretávajú nielen so  stovkami kolegov, ktorí mieria na pracovnú  zmenu či z nej domov, ale aj so zákazníkmi,  dodávateľmi.   „Na svoju ochranu majú naši zamestnanci  k dispozícii všetko potrebné  – respirátory i polomasky s filtrami  a tiež rúška na prekrytie ich výdychových  ventilov, samozrejmosťou sú rukavice  aj okuliare,“ informuje riaditeľ spoločnosti  U.S. Steel Košice – SBS Gabriel  Lörinc.

Službukonajúci chlapi na bránach  už niekoľko týždňov majú vo svojej pracovnej  náplni aj úplne nové úlohy. Kontrolujú  napríklad, či všetci, ktorí prichádzajú  do fabriky, či už peší alebo vodiči,  majú ochranné rúška. Bez nich totiž nikto  do podniku vstúpiť nemôže. „Usmerňujú  a upozorňujú tiež zamestnancov, najmä  pri príchodoch na rannú zmenu, aby dodržiavali  2-metrové vzdialenosti pri prechodoch  cez turnikety, ktorých máme  napríklad na najviac využívanej vrátnici  2B v prevádzke všetkých štrnásť a to  po sedem na pravej i ľavej strane. Dodržiavanie  predpísaných vzdialeností  navyše zjednodušujú aj vyznačené čiary  v rozmedzí dvoch metrov,“ ozrejmuje  Gabriel Lörinc.   

Medzi aktuálne úlohy esbeeskárov  patrí aj meranie teplôt ľuďom vstupujúcim  do fabriky, a to na všetkých vrátniciach.  Princíp je jednoduchý: teplomer  stačí namieriť z určitej vzdialenosti na  čelo človeka, výsledok ukáže o sekundu,  dve. „Zatiaľ sa nestalo, že by sme  teplotu niektorému zamestnancovi namerali,  čo je iste veľmi dobré. Ak by sa  však napríklad stalo, že prístroj ukáže  37,5 stupňa Celzia, po piatich minútach  meranie zopakujeme. Ak bude  výsledok rovnaký, zamestnanca dnu  nepustíme a odporučíme mu, aby sa  skontaktoval so svojím ošetrujúcim lekárom.  Našťastie, takýto prípad, opakujem,  sme doteraz nemali,“ konštatuje  riaditeľ spoločnosti U.S. Steel Košice  – SBS, ktorej zamestnanci spolu s kolegami  z bezpečnosti práce vykonávajú  tiež každodenné kontroly v areáli spoločnosti.  So zámerom dohliadať, okrem  iného, aj na to, aby ľudia v bufetoch dodržiavali  dvojmetrové vzdialenosti pri čakaní  na jedlo alebo aby sa v areáli huty či  pred bránami pri výstupe z podniku netvorili  neželané hlúčiky ľudí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...