Vyhľadávanie:

Na FSD si z ponuky vyberie určite každý

Na FSD si z ponuky vyberie určite každý

Nedá sa vypichnúť jedna vec, musíte čítať ďalej a zvoliť si sami

Populárne firemné podujatie Family Safety Day, ktoré sa tento rok uskutoční 3. septembra na veľkom parkovisku pred vstupným areálom USSK, sa tradične koná s podtitulom Kde pracuje môj otec, moja mama? Okrem exkurzií podniku si budú môcť účastníci pozrieť zaujímavé prezentácie viacerých útvarov vo výstavných stánkoch priamo na parkovisku. V žiadnom nebudú chýbať zábavné i poučné aktivity pre deti a mládež.

SAFETY, teda Bezpečnosť o ochrana zdravia pri práci, pripravuje ukážky protiplynovej ochrany, detektory kovov či okuliare simulujúce rôzne stavy. Figuríny so vzorovým výstrojom pripravuje aj SBS a, samozrejme, nebudú chýbať zásahy hasičov a ukážky ich techniky. Odnesiete si z podujatia fotografiu v jedinečnom ochrannom hutníckom odeve? 

VÝSKUM a VÝVOJ ponúkne prezentácie rôznych fyzikálnych javov, akými sú napr. tvarová pamäť zliatin, magnetizmus, vodivosť, ale i pozorovanie rôznych prírodných vzoriek. Rozoznáte pod špeciálnym mikroskopom blchu od polodrahokamu?

 

LABORTEST ako jedna z dcérskych spoločností okrem predstavenia vlastných aktivít pripravuje pre deti celý rad zábavných chemických pokusov. Vyrobia si tu mladí chemici vlastný „žabí sliz“ ?

 

EKOLÓGIA poskytne prvým 100 záujemcom rozbor studňovej vody a predstaví aj prístroje na meranie kvality ovzdušia. V spolupráci so spoločnosťou ENVI-PAK pripravujú ekológovia súťaže k správnemu separovaniu odpadov i losovanie Adoptuj si strom. Podarí sa deťom na tráve poskladať obrie ekologické puzzle?

DZ ENERGETIKA a dcérska spoločnosť FERROENERGY pripravujú množstvo aktivít v rámci spoločnej prezentácie. Vďaka spolupráci so Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou (SIEA) budú môcť deti merať elektrické napätie v zelenine a ovocí či určovať spotrebu elektrospotrebičov. Využijú rodičia poradenstvo o energetickej efektívnosti v domácnosti či najvhodnejšom využití obnoviteľných zdrojov energie v dome?

PREDAJ sa zmení na 3D mesto a predstaví produkty vyrobené z našej ocele. Takými sú aj plechy na karosérie či iné časti automobilov. Kto si príde vyskúšať jazdu na autodráhe?

VÝROBA bude zastúpená niekoľkotonovými bramami a zvitkami. Viete rozoznať, ktorý je teplý, studený, pozinkovaný či pocínovaný? Veľkotonážne stroje nejazdia iba v sci-fi filmoch, ale aj v hutníckych prevádzkach. Posadíte sa do kabíny nakladača Sennebogen a pocítite jeho silu?

A to sme iba na začiatku! Čo všetko vás na Family Safety Day čaká sa dozviete každý týždeň z článkov na X App Košice. Výlučne z tejto komunikačnej aplikácie USSK sa bude možné od 3. augusta na podujatie aj zaregistrovať. Už teraz si poznačte 3. august a 3. september do svojich kalendárov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...