Vyhľadávanie:

S rodinkami na výlete v ZOO

S rodinkami na výlete v ZOO

Môže sa tučniak stretnúť s tuleňom? Čo má ťava v hrbe? Aké stravovacie návyky má svorka levov? Aké rozpätie krídel má kondor? Aj na takéto otázky sa odpovede dozvedeli dospelí aj deti z rodín z nášho projektu Sme s vami v pravý čas, ktorí sa s nami včera vybrali na výlet do ZOO Košice.

Napokon sme sa stretli so siedmimi rodinami, ktoré si užili podvečernú prechádzku záhradou so skvelým komentárom, ktorý im poskytol Josef Kindl zo ZOO Košice.  Dokonca si mohli aj pohladkať mesačné a dvojtýždňové mláďatká plameniakov, veľmi sa im páčilo komentované kŕmenie surikát.

Po takmer dvojhodinovej prehliadke dobre padla večerná „opekačka“. Hlavne mužskí členovia rodín sa chopili ražňov a palíc a pre všetkých opiekli chutné špekáčiky.

Počasie bolo večer príjemné, a tak sme sa domov rozchádzali veľmi pomaly.

V ZOO sme neboli už dlho, výlet sa nám veľmi páčil. Zistili sme, aké nové prírastky má ZOO. Veľmi zaujímavý bol aj komentár nášho sprievodcu, ktorý má rozsiahle vedomosti,“ povedala Dagmar Vaníková a za pravdu jej dal aj syn Lukáš, ktorému sa najviac páčila levica.

„Bolo super, tešili sme sa. Všetko sa nám páčilo, dlho sme tu neboli.  Synovi sa najviac páčili tučniaci, už od samého rána nehovoril o inom, len o tučniakoch,“ povedal Ladislav Lováš. Staršieho syna Olivera najviac zaujal výklad,  pretože sa dozvedel veľa nových, zaujímavých informácií.

Patrik Gergely prišiel s bratom:  „Bolo super, som potešený, že ste nás pozvali.  Bolo to príjemné stretnúť sa a užiť si spolu čas. ZOO je pekná, získal som veľa nových poznatkov.“

Foto: Slávka Tvrdoňová

         

       

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...