Vyhľadávanie:

Na ľad až v júli

Na ľad až v júli

Hokejisti HC Košice začali v pondelok s letnou prípravou na nový ročník hokejovej Tipsport ligy

Prvý tréning na suchu absolvovali hokejisti nášho bronzového tímu HC Košice bez trénera Rostislava Čadu, ktorý sa po operácii kolena zotavuje a rehabilituje, ako aj bez Antona BartánusaTomáša Hrnku, ktorí reprezentujú Slovensko na hokejových MS v Rusku. V pondelok 9. mája sa trinásť  zmluvných hráčov hlásilo v Steel aréne asistentovi trénera Marcelovi Šimurdovi a kondičnému trénerovi Danielovi Kičurovi. Odštartovali prvú časť letnej prípravy na suchu v domácich podmienkach.

„Tá potrvá viac než sedem týždňov, do 30. júna. Potom budú mať hráči od 1. do 24. júla dovolenky a po nich v pondelok 25. júla 2016 vykorčuľujú na ľad. Zrejme v Crow aréne, pretože v Steel aréne v tom čase ešte ľad nebudeme mať k dispozícii. V rámci druhej časti letnej prípravy odohráme tri prípravné zápasy a potom nás už čakajú stretnutia v hokejovej lige majstrov,“ načrtol M. Šimurda v krátkosti program prípravného obdobia. Prvý tréning viedol D. Kičura, ktorý hráčov najprv oboznámil s plánom prípravy na suchu slovami: „Po dlhšom oddychu ide najskôr o tréningovú adaptáciu organizmu a to musíte vydržať. Následne pôjde o rozvoj vytrvalostných schopností. Budeme mať pestré dvojfázové tréningy, na ktorých nebude chýbať spinning a nevyhneme sa silovým cvikom v posilňovni. Pripravovať sa budeme nielen na atletickom štadióne, ale na naberanie kondície nám poslúžia aj terény v okolitej prírode Košíc.“ Potom im naordinoval dôkladnú rozcvičku.

Vedenie klubu už podpísalo s niektorými hráčmi zmluvy na novú sezónu. Základnú kostru mužstva tvorí zatiaľ štrnásť hokejistov, ale káder sa bude do konca júla postupne dopĺňať. Rokuje sa ešte s Jirkom Bicekom a Adamom Lapšanským, klub dal ponuku aj bývalému košickému odchovancovi Ladislavovi Nagyovi, ktorý hral naposledy v KHL za Slovan Bratislava. Vybral si čas na vyjadrenie sa. Otvorená ostáva aj brankárska otázka.

Na prvom tréningu sa objavili dvaja noví hráči. Posilami do obrany by mali byť Jiří Vašíček a Lukáš Matejka. Pardubický rodák Vašíček má bohaté skúsenosti z českej extraligy, kde okrem rodného mesta hrával za Sláviu Praha, Kométu Brno a naposledy v Hradci Králové. Ďalší z dvojice Matejka prichádza z MHC Martin, ktorého je odchovancom a pôsobil aj v kazašskom Ertise Pavlodar. Na otázku prečo sa rozhodol pre Košice, odpovedal: „Dostal som ponuku, ktorá ma prekvapila, ale i potešila. Chcel by som sa výkonnostne posunúť niekam vyššie, takže takáto ponuka sa neodmieta a som tu. Verím, že sa mi podarí „zapracovať“ sa do zostavy a mužstvu pomôcť v naplnení vytýčených cieľov.“

Súčasný káder HC Košice tvoria: brankár Dominik Riečický, obrancovia Radek Deyl, Martin Dudáš, Ivan Jankovič, Lukáš Matejka, Branislav Pavúk, Eduard Šedivý a Jiří Vašíček, útočníci Marek Bartánus, Peter Bartoš, Peter Boltun, Gabriel Spilar, Jakub Suja, Dávid Šoltés a Tibor Varga.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...