Vyhľadávanie:

Košičania s Bernom a Linzom

Košičania s Bernom a Linzom

V Zürichu vyžrebovali skupiny nového ročníka hokejovej Ligy majstrov

Podobne ako vlani, aj v sezóne 2016/2017 bude mať prestížna hokejová Liga majstrov s oficiálnym názvom Champions Hockey Leaque (CHL) z trinástich národných hokejových súťaží až 48 účastníkov. Zo Slovenska v nej budú hrať úradujúci majster HK Nitra a víťaz základnej časti hokejovej Tipsport ligy HC Košice.

Kým hokejisti Nitry budú hrať v J skupine s českým tímom HC Plzeň a nórskym Stavangerom Oilers, súpermi HC Košice v M skupine budú švajčiarsky majster SC Bern a semifinalista EBEL-ligy rakúsky Black Wings Linz. Prezident nášho hokejového klubu Juraj Mondík sa k žrebu vyjadril slovami: „Vítame možnosť konfrontácie s mužstvami iných krajín. Všetky tímy v CHL sú ťažké. SC Bern je švajčiarsky majster s vynikajúcou podporou fanúšikov. Linz je zástupcom EBEL-ligy, s ktorou sme sa mohli konfrontovať už vlani a nebolo to jednoduché. Na ligu majstrov sa však už veľmi tešíme.“

V tejto súťaži postúpia zo šestnástich trojčlenných skupín do play-off prvé dva celky. Vo vyraďovacej časti sa bude hrať tradičným systémom od šestnásťfinále až do finále. Skupinová časť Ligy majstrov sa začne 16. augusta a potrvá do 11. septembra. Začiatok play-off je naplánovaný na 4. októbra 2016 a finálový zápas sa uskutoční 7. februára 2017. Úradujúcim šampiónom je švédsky tím Frölunda Göteborg, ktorý vo finále uplynulého ročníka zdolal fínsky Kärpät Oulu 2:1.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...