Vyhľadávanie:

Prvé góly od súpera

Prvé góly od súpera

Futbalový šampionát o majstra USSK so zmenou hracích termínov

Kvôli nepriaznivému počasiu organizátori zrušili v piatok 29. apríla 2016 tri  plánované zápasy. Stretnutia Koksovňa – RMS, Doprava – Energetika a TVa – Vedenie odohrajú v náhradnom termíne v piatok 13. mája. Presúvajú sa tiež termíny semifinálových zápasov z 13. mája na pondelok 16. mája a záverečné dve stretnutia o 3. miesto a finále odohrajú namiesto pondelka 16. mája až v piatok 20. mája 2016.

Kuriozitou tohto šampionátu je, že z doterajších šiestich stretnutí až päť súbojov skončilo na nule. Góly, na obidvoch stranách,  padali až v poslednom meraní síl medzi mužstvami Zušľachťovne a obalová vetva  - Vedenie. Včera podvečer, už po uzávierke tohto čísla Ocele východu, odohrali ďalšie zápasy v skupinách. Preto dnes prinášame výsledky stretnutí z pondelka 2.  mája.

A skupina

Teplá valcovňa – Vysoké pece 0:4 (0:2)
V nekompletnom zložení a bez tradičných opôr hrajúci domáci nemali proti vlaňajšiemu majstrovi veľkú šancu na úspech. Najväčšie problémy robil domácej obrane hosťujúci hrotový útočník  Peter Tomasch. Nielenže strelil dva góly, ale pre spoluhráčov pripravoval jednu gólovú šancu za druhou. Jeho skvelé prihrávky tak po zmene strán strelecky zužitkovali Tomáš Herpák a Peter Pentrák.

 Zušľachťovne a obalová vetva – Vedenie 2:2 (1:1)
Favorizovaní domáci začali súboj vo vysokom tempe a výsledkom ich útočnej aktivity bol vedúci gól, ktorý strelil Gabriel Viszlay. Mali aj ďalšie šance, ale lopta dva razy skončila na žrdi súperovej brány. Hráči Vedenia však nerezignovali, zvýšili obrátky zápasu a ešte do prestávky Matúš Sedlák vyrovnal. V druhom polčase začali hostia tlakom a boli úspešní. Z ľavej strany sa odhodlal k strele Tomáš Antony a gólom k vzdialenejšej žrdi dostal svoj tím do vedenia. Potom sa domáci častejšie zdržiavali na súperovej polovici ihriska. Zrýchlili rozohrávku a po peknej individuálnej akcii Ján Martiník vyrovnal.

 B skupina

Koksovňa – Energetika 0:5 (0:3)
Jasným favoritom bol vlaňajší finalista z Energetiky, ktorý si už do prestávky vytvoril trojgólový náskok. Konečný výsledok je pre domácich trochu krutý, pretože v niektorých fázach boli koksári energetikom vyrovnaným súperom. Chýbalo im však šťastie v koncovke, keď z množstva gólových šancí nedokázali premeniť ani jednu. Za hostí po dva góly strelili Jozef Juhás a Roland Demko, jeden pridal Peter Feldman.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...