Vyhľadávanie:

Uvidíme ich na pódiu

Uvidíme ich na pódiu

Na tohtoročnom dni otvorených dverí predvedú svoj talent aj železiari a ich rodinní príslušníci

V programe tohtoročného firemného dňa otvorených dverí 4. júna 2016 nebudú opäť chýbať samotní železiari, či ich najbližší, ktorí predvedú svoj talent v hudbe, speve a tanci. Pre mnohých návštevníkov to možno bude prekvapenie, lebo ani netušia, že ich spolupracovníci alebo deti majú nielen zaujímavého, ale aj úspešného koníčka.

Dcéra Andrey Baňackej z útvaru generálneho manažéra pre bezpečnosť a hygienu a REACH USSK Klaudia Bukovenská je 19-ročná začínajúca speváčka známa aj pod umeleckým menom Klaudia Vens. Začala študovať na Konzervatóriu v Košiciach, momentálne sa venuje muzikálovému umeniu ako študentka Konzervatória Jaroslava Ježka v Prahe. Miluje soulovú, popovú a muzikálovú tvorbu a pracuje aj na vlastnej tvorbe. Zaspieva cover verzie piesní, ako napríklad Kabaret z muzikálu Kabaret, Almost there z rozprávky Princezná a žaba, francúzsky šansón od Lary Fabian a ďalšie.

Dušan Martoník pracuje už viac ako dvadsať rokov ako chemický laborant v dcérskej spoločnosti U. S. Steel Košice – Labortest, s.r.o. Jeho hobby je hudba. Hrá na gitare, miluje country a folk. „Country a folkovej muzike sa venujem odjakživa,“ tvrdí. „Hrával som vo viacerých kapelách, spomeniem Veslárov, ešte v ich staršom období, v poslednom čase už hrám skôr ako hosť s rôznymi skupinami, ale aj samostatne, ako budem aj na Family Safety Day.“

Päťčlenná kapela Infinity Quartet má vo svojom strede dvoch zamestnancov U. S. Steel Košice. Bubeník Július Kovács je členom nášho firemného tímu viac ako desať rokov. Našli by ste ho v divíznom závode Teplá valcovňa, kde pôsobí ako predák skladu rozpracovanej výroby. Gitarista Zsolt Schreiber je železiarom od roku 1995 a je hlavným zmenovým predákom v prevádzke Expedícia teplej valcovne v divíznom závode Expedícia. Ďalšími členmi kapely sú klavirista Géza Horváth, basgitarista Róbert Naď a príležitostná speváčka Anita Kovácsová. „Kapelu sme vytvorili pred tromi rokmi,“ informuje R. Naď. „Všetci sme amatéri, okrem klaviristu, učiteľa v Základnej umeleckej škole v Rimavskej Sobote, ktorý sa k nám pripojil pred tromi mesiacmi. Za úspech považujeme každé jedno vystúpenie, keď si môžeme zahrať pred publikom, ktoré vie oceniť náš repertoár. Hráme hudbu, ktorú máme všetci radi, hlavne jazz, funky, rock, blues.“ Hudobníci majú za sebou zopár klubových koncertov a vystúpení na podujatiach a veľmi sa tešia, že si budú môcť zahrať aj medzi hutníkmi.

Speváka maďarských ľudových piesní, špecialistu projekcie a konštrukcie Inžiniersko-technických služieb, Andreja Demka sme vám už v Oceli východu predstavili v seriáli o zaujímavých koníčkoch železiarov. Okrem spevu sa venuje aj recitovaniu. V roku 2013 sa prebojoval do finále celoštátnej súťaže ľudovej hudby Purpurová krásna ruža, ktorú organizuje Maďarský osvetový inštitút na Slovensku z poverenia Republikovej rady Csemadoku každý druhý rok, pričom získal strieborné pásmo a v roku 2015 zlaté pásmo. V programe sa predstaví maďarskými regrútskymi ľudovými piesňami z Hája.

Aj 12-ročná úspešná tanečníčka Karin Girovská je spätá s našou fabrikou. Jej otec Igor Girovský pracuje 35 rokov v divíznom závode Radiátory a rúry v prevádzke Údržba – Radiátory. Karin tancuje v tanečnom súbore Grimmy a venuje sa disco tancu, v poslednom čase najmä disco free style tancu s akrobatickými prvkami. „Tohto roku sa stala majsterkou Slovenska vo výrazových tancoch v kategórii akrobatické výrazové tance (9-12 rokov) a bude reprezentovať na majstrovstvách Európy,“ vraví hrdý otec. „Vlani obsadila v kategórii skupinové tance trio druhé miesto a tretie miesto v kategórii tanečná formácia na majstrovstvách Európy v maďarskom Veszpréme. Už má pozvánku na majstrovstvá sveta.“ Zdedila Karin talent po rodičoch? „U nás sa tancu nikto nevenoval, dcéra však odmala reagovala na každý zvuk bubna, gitary či huslí. Prihlásili sme ju preto do tanečného súboru a veľmi ju to baví. Povedal by som, že tancom doslova žije.“ Na železiarenskom podujatí sa predstaví s kamarátkou Viktóriou.

Sound Tension je názov košickej kapely, v ktorej účinkujú aj bratia Kašeloví – Matúš a Adam. Ich mama Beáta Kašelová je ekonómkou účtovníctva na finančnom úseku, v U. S. Steel Košice pracuje už tridsať rokov. „Skupina, ktorej stálymi členmi sú okrem nás dvoch aj Jakub Vondra (bicie), Tomáš Javnický (saxofón), Nándor Polgáry (spev), Martin Onderišin (klavír), brat Adam hrá na basovú gitaru, vznikla minulý rok a žánrovo sa zaraďuje do mixu štýlov ako pop, funk, jazz, blues. Venujeme sa vlastnej tvorbe, ktorú kombinujeme so známymi či menej známymi covermi,“ približuje kapelu gitarista Matúš Kašela. „Počas doterajšieho pôsobenia sme spolupracovali s rôznymi spevákmi, ako Ela Martinčeková – 2. miesto Košický zlatý poklad, 1. miesto na Slovensku v súťaži Spievam po francúzsky alebo pop-rockovou speváčkou Rony. Momentálne sa kapela venuje tvorbe nových skladieb a pripravuje sa na nahrávanie debutového albumu.“

Ak niektoré vystúpenie nechcete prepásť, pozrite si časový sled programu, ktorý sme uverejnili 5. mája 2016 v mimoriadnom vydaní Ocele východu k tohtoročnému podujatiu Family Safety Day.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...