Vyhľadávanie:

Na maratóne pomáhali aj naši dobrovoľníci

Na maratóne pomáhali aj naši dobrovoľníci

Organizácia podujatia takého rozsahu, ako je Medzinárodný maratón mieru v Košiciach, by sa nezaobišla bez pomoci dobrovoľníkov.  Roky je za dobrovoľníkov z U. S. Steel Košice a FMMR zodpovedná Alica Mašlejová. Ich stanoviskom je  Anička. Alicu sme poprosili, aby nám priblížila prácu dobrovoľníkov a podelila sa s nami o svoje dojmy: Spolu nás bolo 35 ľudí, v tom sú zarátaní aj rodinní príslušníci našich zamestnancov a svoju účasťou nás podporili aj 4 pracovníci FMMR. Zabezpečovali sme občerstvenie na cca piatom a potom aj 26. km MMM pre všetkých bežcov. K dispozícii sme mali vodu, iontové nápoje, banány, energetické tyčinky, citróny, kockový cukor a soľ. Špecialitou boli stoly pre  „Elite“ bežcov, na ktorých mali pripravené vlastné nádoby s občerstvením. Toto bolo mimoriadne zodpovedné stanovisko, veď sme mohli ohroziť traťový rekord, ak by sa bežci včas a správne neobčerstvili. Tu sa osvedčili Peter Bencko a Juraj Sabol.

Po jednotlivých vlnách bolo potrebné vyčistiť plochu od odpadkov, tak sme zberali a triedili odpad. Rozhodne to nebola žiadna „ulieváreň“. Všetci sme cítili zodpovednosť a hlavne obdiv ku všetkým bežcom. Bolo potešiteľné vidieť v praxi akí organizovaní, pracovití, veselí a prajní sú železiari. Keď sme videli, že študenti nestíhajú, tak sme sa presunuli a pomáhali s čapovaním vody, veď sme boli jeden skvelý tím. Verím, že sme boli študentom tiež dobrým príkladom, ako to má správne a spoľahlivo fungovať.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...