Vyhľadávanie:

Na obrazovky prichádza Zlatý žobrák

Na obrazovky prichádza Zlatý žobrák

Na tohtoročný 13. Medzinárodný festival lokálnych televízií Zlatý žobrák (od 13. do 16. júna), ktorý je prehliadkou profesionálnej zručnosti a tvorivosti lokálnych a mestských televízií, sa zišlo do Košíc 150 účastníkov z 21 krajín sveta. Vo finále bude súťažiť o hlavnú cenu Zlatý žobrák 40 programov tridsiatich spoločností, medzi nimi aj štyri slovenské - z Hlohovca, Devínskej Novej Vsi, Nových Zámkov a Pezinku. Najzaujímavejšiu projekciu bude spomedzi dokumentárnych, spravodajských, animovaných i hraných filmov, v ktorých dominujú predovšetkým životné príbehy ľudí, vyberať medzinárodná porota mediálnych odborníkov a televíznych tvorcov pod vedením Eda Baumeistera. Informovala o tom včera riaditeľka festivalu Eva Dekanovská.

Pracovnú časť podujatia vyplnia prednášky, semináre a prezentácie mediálnych a politických analytikov, novinárov, publicistov a reportérov. Na pôde festivalu vystúpi aj veľvyslanec USA na Slovensku Rodolphe M. Vallee.

Festival vyvrcholí v sobotu, 16. júna, o 19. hodine slávnostným odovzdávaním cien v Štátnom divadle v Košiciach. Kultúrny program, v ktorom vystúpia skupina Maduar, Katarína Koščová, srbská hudobná formácia Groš a ďalší, budú na Hlavnú ulicu prenášať dve veľkoplošné obrazovky. Organizátorom Zlatého žobráka je Nadácia City TV. Podujatie podporuje aj U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...