Vyhľadávanie:

Na premiéru príde Zvolen

Na premiéru príde Zvolen

V piatok 3. marca odohrajú hokejisti HC Košice v novej Steel Aréne prvý extraligový zápas

Včera pokračovala po olympijskej prestávke hokejová extraliga stretnutiami 52. kola základnej časti. Hokejisti HC Košice sa v tomto kole predstavili na ľade v Skalici, ale už v piatok 3. marca 2006 zápasom so Zvolenom pokrstia ľadovú plochu v novej Steel Aréne, ktorú slávnostne otvorili v piatok uplynulého týždňa 24. februára.

Košičania sa po desiatich rokoch účinkovania rozlúčili so starým štadiónom v Čermeli na Kavečianskej ceste 5. februára v stretnutí s Martinom. Vracajú sa teda späť na miesto, kde v jarnej časti roku 1996 získali svoj druhý titul v samostatnej slovenskej hokejovej extralige. Samozrejme, teraz sa presťahovali do úplne nového prostredia zimného štadióna Ladislava Trojáka. Na ľade sa v piatok ako prví predstavili v zápase legiend bývalí hráči Košíc a Sparty Praha, ktorí sa spolu stretli vo finále v roku 1988 a vtedy získali Košice svoj druhý federálny titul. Viacerí z nich si pochvaľovali nielen prostredie, pohodlie i moderné vybavenie, ale i atmosféru v hľadisku. A takúto atmosféru, aká bola pri slávnostnom otvorení tohto multifunkčného stánku, ktorý je dominantou mesta, očakávajú košickí hokejisti aj v piatok proti Zvolenu.

V nedeľu 19. februára vykorčuľovali zverenci trénera Jána Selveka po prvý raz na ľad v Steel Aréne, kde sa pri prvom tréningu ešte len oboznamovali s novým prostredím. Pre zaujímavosť, po desiatich rokoch sa na miesto, kde Košičania oslavovali v roku 1996 majstrovský titul, vrátil jediný hráč z terajšieho kádra HC, ich kapitán Juraj Kledrowetz. A samozrejme aj tréner Ján Selvek, ktorý v sezóne 1995/96 viedol košický majstrovský tím vtedy spolu s Vincentom Lukáčom. Ján Selvek je najúspešnejším kormidelníkom hokejistov Košíc, ktorí pod jeho vedením získali štyri z piatich majstrovských titulov. Ten prvý, historický, ešte vo federálnej lige v roku 1986, kedy bol pri kormidle spolu s Júliusom Kovácsom. Ďalšie dva spolu s Vincentom Lukáčom v rokoch 1995 a 1996 a posledný v roku 1999 s Milanom Jančuškom.

V uplynulom týždni absolvovali hokejisti HC Košice kondičné sústredenie v Tatrách a po ňom odohrali na Morave dve prípravné stretnutia s dvoma českými extraligistami. Najprv vo Vsetíne prehrali 0:4, ale v Zlíne sa už tešili z víťazstva 3:2. Fanúšikovia sa tešia z toho, že v prekrásnom stánku Steel Arény budú v najbližších dňoch sledovať nielen posledný súboj v základnej časti proti Zvolenu, ale aj na ďalšie zápasy play off. Boli by najradšej, keby sa tu hrali aj finálové zápasy extraligovej sezóny 2005/2006.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...