Vyhľadávanie:

Na slovenskom trhu máme dominantné postavenie

Na slovenskom trhu máme dominantné postavenie

U. S. Steel Košice na Medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Nitre

Nitra

Tohtoročný 12. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu Nitra (24. - 27.5.) Slovensko organizovalo už ako člen EÚ a jeho zámerom bolo charakterizovať základné trendy ďalšieho vývoja nášho strojárstva, ktoré sa zameriavajú na vyrovnávanie ekonomickej výkonnosti s ostatnými členskými krajinami a na zvyšovanie konkurencieschopnosti vlastnej produkcie v podmienkach globalizácie, vzťahov a informatizácie. Podľa odborníkov, ktorí posudzujú výrobné parametre strojov, sa tento veľtrh počas dvanástich ročníkov vyprofiloval na najväčšiu prezentáciu výrobcov a dodávateľov strojov, nástrojov, zariadení a výrobkov na Slovensku.

Súčasťou veľtrhu boli štyri tematické výstavy: EUROWELDING - medzinárodná výstava zvárania a technológií pre zváranie, CAST-EX - medzinárodná výstava zlievania, hutníctva a metalurgie, CHEMPLAST - medzinárodná výstava plastov pre strojárstvo, EMA - medzinárodná výstava elektrotechniky, merania a automatizácie.

Na podujatí sa zišlo viac ako deväťsto vystavovateľov z dvadsiatich krajín sveta. Na výstavnej ploche 70 m2 sa spoločnosť U. S. Steel Košice prezentovala plochými valcovanými výrobkami, rúrami a radiátormi. Dcérska spoločnosť Walzwerk Finow, ktorá bola naším spolu vystavovateľom na veľtrhu, predstavila pozdĺžne zvárané oceľové rúry.

"Už tradične bol veľtrh v Nitre vhodnou príležitosťou znovu sa stretnúť s našimi dlhoročnými zákazníkmi, ako sú spoločnosti Festap, Tatravagónka, Kovostroj, ZTS Strojárne či Metal Design Slovakia," uviedol Slavomír Jánošík, riaditeľ obchodnej kancelárie Košice. "Okrem toho sme mali možnosť stretnúť aj ďalších našich zákazníkov a nadviazať prvé kontakty s potencionálnymi partnermi. Svojimi expozíciami sa na výstave prezentovali tiež distribútori materiálu U. S. Steel Košice na slovenskom trhu - Raven, Metalex a Ferona Slovakia, ako aj koncoví zákazníci CSM Tisovec, Casspos a Železiarne Podbrezová. Na spoločných rokovaniach sme zhodnotili súčasnú situáciu na trhu s plochými valcovanými výrobkami, vzájomnú spoluprácu, ako aj predpokladaný budúci vývoj. Záujem návštevníkov veľtrhu o našu produkciu potvrdil, aj napriek rastúcej konkurencii, dominantné postavenie U. S. Steel Košice na slovenskom trhu."

Účasť na veľtrhu hodnotil pozitívne aj riaditeľ Walzwerk Finow GmbH Oldřich Vařeka. "Výstava nám umožnila nadviazať kontakty s firmami pôsobiacimi v oblasti automobilového priemyslu. Je evidentné, že boom automobiliek na Slovensku aktivizuje subdodávateľské firmy, ktoré, rovnako ako Walzwerk Finow, nechcú stratiť príležitosť odkrojiť si svoj diel z novovytváraného koláča."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...