Vyhľadávanie:

Na stavenisku ekologicky

Na stavenisku ekologicky

Medzi desiatkami úloh aj ochrana životného prostredia.

Ako potvrdzujú týždenné kontrolné dni, práce na revitalizácii vodnej plochy pred hlavnou administratívnou budovou pokračujú v súlade s plánovaným harmonogramom. Búracie a demontážne práce skončili a začína sa budovať. Pribudol základ nového chodníka a povrch dna bývalej fontány pokrýva nová hydroizolačná fólia. Na tú sa čoskoro začne navážať štrkový podklad pre revitalizovanú vodnú plochu, preto sa v najbližších týždňoch treba pripraviť na čulejší stavebný ruch a väčší pohyb mechanizmov.

V súvislosti so stavebnými prácami sa riešila aj ochrana zelene. Vďaka ústretovej spolupráci viacerých útvarov sa myslelo i na stromy, ktoré tu ako solitéry stoja už mnoho rokoch. Nielen na ich ochranu pred mechanickým poškodením, ale aj na ich pravidelnú závlahu. Hoci počasie momentálne nie je na zrážky skúpe, počas tropických letných dní zavlažovanie pokračuje z pripravenej 1000-litrovej nádrže. Čoskoro k stromom pribudne nová zeleň, výsadba ktorej začne v septembri pod dohľadom odborníkov z Botanickej záhrady UPJŠ.

Hoci nejde o extrémne rozsiahly stavebný projekt, aj ten vyžaduje desiatky jednotlivých postupov, detailov a úloh. Hlavný garant, útvar Inžiniering, pri ich realizácii koordinuje nielen dodávateľa prác, ale komunikuje s kolegami z bezpečnosti práce, údržby aj vonkajších vzťahov. V neposlednom rade sú zapojení aj zamestnanci pracujúci v okolitých budovách, ktorí s pochopením rešpektujú dočasné obmedzenia kvôli stavebným prácam.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...