Vyhľadávanie:

Na trati sa nestratili ani Američania

Na trati sa nestratili ani Američania

MMM sa veľkej obľube teší aj medzi našimi americkými kolegami a ich rodinami. Aj tento rok sa ich na štart postavilo takmer dvadsať, a to hneď vo viacerých disciplínach. Početnú skupinu minimaratóncov viedol prezident spoločnosti George F. Babcoke, ktorý si túto trať zabehol aj minulý rok. Neskrýval radosť nad tým, s koľkými slovenskými i americkými kolegami sa na pretekoch stretol. Keď sa mu v ďalšom období podarí pravidelne trénovať, chcel by si na budúci rok zabehnúť už polmaratón. "Košický maratón je mimoriadne podujatie, ktoré mesto Košice i celý región zviditeľňuje doma aj v zahraničí a pre našu firmu je cťou byť jeho dlhoročným partnerom. Vďaka patrí organizátorom i stovkám dobrovoľníkov, ktorí preteky každoročne pripravujú na vysokej profesionálnej úrovni," zdôraznil viackrát prezident.

Polovičnú maratónsku trať sa v nedeľu podarilo prekonať viacerým expatriotom. V najlepšom čase 2:17:43 hod. dobehla manželka generálneho manažéra pre sporovú agendu Kimberly Cramer. Veľkou výzvou bolo 21 097,5 km aj pre generálneho manažéra pre kvalitu Kerima Cetina, ktorý mal v cieli polmaratónu čas 2:26:06 hod. Ten absolvoval svoj prvý polmaratón ešte v roku 2003 v Pittsburghu. Svoju najdlhšiu trať v živote zabehol aj generálny manažér pre technický servis zákazníkom Zoltán Baksay, ktorého čas mal hodnotu 2:36:09 hod. Hoci unavený, v cieli sa cítil výborne, lebo urobil všetko pre to, aby dosiahol cieľ, ktorý si vytýčil.

Ovácie v cieli zožali dvaja vytrvalci, ktorý pokorili celú maratónsku trať: Bradley Cramer v čase 4:05:50 hod. a pár minút za ním aj generálny manažér pre výskum a vývoj USSE Michael Simko 4:14:22 hod. "Milujem maratón v Košiciach," povedal Brad v cieli. Obaja si pochvaľovali fantastickú atmosféru, povzbudzovanie tisícov fanúšikov na trati a hoci každý kilometer bol ťažký, chceli by bežať aj na budúci rok a ešte sa zlepšiť. Rodina Cramerovcov by mohla byť vyhlásená za najšportovejšiu americkú rodinu na tohtoročnom maratóne, keďže okrem rodičov si zabehali aj obe deti, 10-ročná Gillen i 13-ročný Joshua absolvovali minimaratón.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...