Vyhľadávanie:

Na Turci prerušená víťazná séria

Na Turci prerušená víťazná séria

Hokejisti HC Košice odohrajú v rozpätí desiatich dní štyri zápasy u súperov

Od 19. septembra až do 12. októbra ťahali hokejisti HC Košice v základnej časti extraligy desaťzápasovú víťaznú sériu. V nedeľu im ju prerušili na Turci domáci hokejisti Martina, ktorí zdolali náš tím 3:2, hoci zverenci trénera Antona Tomka a jeho asistenta Pavla Hulvu viedli v druhej tretine 2:0. V tomto mesiaci sa Košičania predstavili štyri razy po sebe na domácom ľade, na ktorom postupne zdolali Poprad, Žilinu a dvakrát v predĺžení majstrovský Slovan Bratislava i nováčika z Banskej Bystrice.

Kuriozitou bolo, že v posledných dvoch domácich dueloch (Slovan a B. Bystrica) sa zrodil rovnaký výsledok 5:4 a rovnako aj víťazný gól strelili hráči HC presne v tridsiatej sekunde predĺženia. Proti Slovanu bol jeho autorom útočník Bartoš, proti B. Bystrici obranca Šterbák. Na posledný domáci súboj proti Banskobystričanom určite nezabudne mladý obranca, odchovanec Košíc Ľubomír Chmelo. V 40. minúte sa totiž po prvýkrát vo svojej hokejovej kariére zapísal medzi extraligových strelcov, keď v zápase vyrovnal na 3:3. "Z premiérového gólu mám veľkú radosť a ešte viac ma potešilo, keď sme tento nepriaznivo sa pre naše mužstvo vyvíjajúci súboj (Košice už prehrávali 0:3) napokon v predĺžení vyhrali. Prvý gól mi bude pripomínať puk, s ktorým som ho strelil. Po góle som si ho vzal, poputuje do mojej vitríny, kde už mám nejaké trofeje získané ešte z mládežníckych kategórií," vyjadril sa po zápase nádejný Ľ. Chmelo.

V nabitom extraligovom kolotoči idú zápasy v rýchlom slede za sebou a tak hráči nielen HC Košice, ale aj iných klubov určite cítia únavu. Na to by sa nemali vyhovárať, ale je to realita. Aj preto bolo v niektorých kolách v doterajšom priebehu extraligy zaregistrovaných niekoľko prekvapujúcich a neočakávaných výsledkov. Raz sa mužstvám darí výborne, inokedy pre zmenu totálne herne zlyhajú. Hokejisti HC Košice sú i napriek druhej prehre v tomto ročníku (prvú utŕžili ešte 9. septembra v Trenčíne), stále na vedúcej priečke v tabuľke. Bodovo ich prekvapujúco dostihli hráči z Liptovského Mikuláša a ich pozícia na špici môže byť ohrozená. A to aj preto, že v nasledujúcich štyroch kolách sa Košičania predstavia na ľade svojich súperov.

Už včera odohrali dohrávaný zápas 4. kola zo 14. septembra v Nitre, v 13. kole, ktoré je na programe v piatok, 17. októbra, majú naši hokejisti voľno. V sobotu 18. októbra sa v Bratislave stretnú so Slovanom, v utorok 21. októbra odohrajú zápas v Trenčíne a až v piatok 24. októbra sa predstavia svojim najvernejším fanúšikom v Steel Aréne v súboji s Trenčínom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...