Vyhľadávanie:

Na Ukrajine sme v prvej päťke predajcov

Na Ukrajine sme v prvej päťke predajcov

Hlavné mesto Ukrajiny Kyjev bolo od 13. do 17. mája miestom konania 10. ročníka medzinárodného veľtrhu vykurovania, ventilácie a sanitárnej techniky Aqua-therm Kyjev 2008. Vyše 700 vystavovateľov na ploche viac ako 32 tisíc m2 predstavilo svoje výrobky štyridsať tisíc návštevníkom.

"Záujem o výstavu zo strany návštevníkov i vystavovateľov potvrdil známy fakt, že Ukrajina patrí v súčasnosti k dynamicky sa rozvíjajúcim trhom Európy v segmente vykurovacej techniky," povedal obchodný riaditeľ USSK pre predaj radiátorov Ján Seman. "Ako ukázali rozhovory, v tomto roku predpokladáme ďalší rast predaja radiátorov. Neoddeliteľnou témou rokovaní bol aj rast cien základného materiálu, ako aj spôsob a úroveň jeho premietnutia do ceny finálneho výrobku. Na Ukrajine bola ohlásená už tretia vlna zvyšovania."

Manažér marketingu pre radiátory KORAD Jozef Žofčák odhaduje spotrebu radiátorov na Ukrajine približne na 1,9 milióna kusov ročne. "Viac ako 48 percent spotreby zaberajú panelové radiátory, liatinové a hliníkové radiátory tvoria bezmála 18 percent z celkovej spotreby. Naša spoločnosť patrí k štrnástim najväčším importérom na ukrajinskom teritóriu a náš podiel je približne desať percent. Nachádzame sa v prvej päťke predajcov na Ukrajine. V roku 2007 sme oproti predchádzajúcemu roku zaznamenali 30-percentný ročný nárast dodávok. Ukrajinský trh hodnotím ako veľmi dynamický a pre nás veľmi strategický trh. Väčšina potenciálnych zákazníkov, ktorí navštívili našu expozíciu, bola zo sféry montáže vykurovacej techniky a stavebného priemyslu. Vykurovanie a sanitárna technika zaznamenali od roku 2000 výrazný rozmach. Priemerný ročný nárast predstavuje 17 percent. Rast produkcie v stavebníctve zvyšuje spotrebu radiátorov na jednej strane, na strane druhej aj zvýšenie aktivít konkurencie," povedal J. Žofčák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...