Vyhľadávanie:

Na Ukrajinu sme poslali kamión plný potravín

Na Ukrajinu sme poslali kamión plný potravín

Na U. S. Steel Košice sa s prosbou o pomoc obrátil dlhoročný partner Metinvest z Ukrajiny.  Kontaktoval Andreu Egryovú, manažérku pre strategické suroviny.

„Oslovili viacero spoločností so žiadosťou o humanitárnu pomoc, poslali zoznam potravín a materiálov, ktoré by potrebovali.  Kontaktoval ma Jegor Ponomareko,  ktorý bol vedúcim nákupu pre zaobstarávanie banskej a hutníckej techniky a  teraz je z neho koordinátor pre zabezpečovanie humanitárnej pomoci.  Ihneď sa u nás vytvoril tím ľudí z Nákupu – Agáta Pástorová, ktorá zabezpečovala nákup potravín, Renáta Bečáková, Ildikó Szabóová pre zabezpečenie colno-dopravných služieb a za logistiku Tivadar Nagy. Boli sme v kontakte takmer nepretržite, informácie sme si vymieňali aj cez víkend, po večeroch, aby sa to zrealizovalo čo najrýchlejšie, hovorí Andrea Egryová.

„Keď sme dostali túto požiadavku,“ povedala hlavná manažérka nákupu Renáta Bečáková, „bola to výzva, na ktorej sme okamžite začali pracovať viacerí. Potraviny sme objednali od nášho zmluvného partnera Compass Group, ktorý nám maximálne vyšiel v ústrety a pomohol nám zabezpečiť požadovaný sortiment a množstvo potravín.“

Trvanlivé potraviny ako múka, olej, mlieko, cukor, soľ, čaj, ryža a ďalšie vážili spolu 17 ton a uložené boli na 32 paletách. Väčšinu potravín naložili na kamión ešte  v pondelok v Bratislave a časť potom v utorok v Poprade.

„Zabezpečiť kamión sa nám podarilo v rekordne krátkom čase, v podstate za pol dňa,“ hovorí hlavný manažér pre prepravné služby Tivadar Nagy. Podľa jeho vyjadrenia to vôbec nebolo jednoduché, vzhľadom na kombinovanú nakládku na dvoch miestach.

Kamión napokon šťastne dorazil na miesto určenia ešte včera.  Cieľom bol terminál v poľskom meste Slawkow, kde sa celá humanitárna pomoc zhromažďuje a následne bude doručená na Ukrajinu a poskytnutá ľuďom, ktorí ju potrebujú.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...