Vyhľadávanie:

Na ultramaratóne z Košíc do Miškolca bodovali aj ženy

Na ultramaratóne z Košíc do Miškolca bodovali aj ženy

V sobotu 21. mája vybehli na 115 km dlhú trať z Košíc do Miškolca desiatky bežcov. Ultramaratónsku trať zdolávali ako jednotlivci, vo dvojiciach, prípadne v 5 alebo 10 členných tímoch. Štartovali v Košiciach pri Dóme sv. Alžbety a cieľ preťali pri radnici v Miškolci.

Bezprostredné dojmy nám po pretekoch sprostredkovala Katarína Vojaček, projektová manažérka z podporných IT služieb. „Ženský bežecký tím IT girls skončil aj vďaka podpore U. S Steel Košice na krásnom 2. mieste v kategórii mix a v absolútnom poradí na 3. mieste. Dievčatá si viedli skvelo a zdolali viaceré štafety zmiešaného, ale aj čisto mužského tímu. Reprezentovali sme hlavne ženy v IT za pomoci Košice IT Valley, ktorého súčasťou je aj U. S. Steel Košice. Trať sme zdolávali s heslom, že keď sa dá, tak sa chce“.

Ultramaratón Košice – Miškolc sa bežal prvýkrát v roku 1999. Preteky ponúkajú súťažné zápolenie pre amatérskych aj profesionálnych športovcov tak v individuálnych disciplínach, ako aj v štafetovom behu. Vďaka športu sa môže prehlbovať športové priateľstvo medzi slovenskou a maďarskou bežeckom komunitou, ako aj spolupráca dvoch partnerských miest.

Na snímke bežecká štafeta IT girls, zložená zo zástupkýň viacerých firiem združených v Košice IT Valley. Katarína Vojaček z USSK je piata sprava.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...