Vyhľadávanie:

Nadácia U. S. Steel finančne podporila UVLF v Košiciach

Nadácia U. S. Steel finančne podporila UVLF v Košiciach

Na pracovisku anatómie Katedry morfologických disciplín Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach pribudol aj vďaka podpore Nadácie U. S. Steel Košice, nový fluorescenčný mikroskop. Využívať sa bude pri vývoji a testovaní inovatívnych biomateriálov určených pre použitie v biomedicíne na regeneráciu kosti a chrupky človeka, resp. zvieraťa.

„Nový mikroskop významnou mierou prispeje k podpore využívania vtáčieho modelu ako alternatívnej zvieracej metódy testovania biomateriálov na našej univerzite. Takýto prístup testovania materiálov je na Slovensku jedinečný.  Očakávame, že vďaka novým technickým možnostiam sa zvýši účasť katedry morfologických disciplín v domácich a medzinárodných výskumných projektoch, pracovisko získa nové patenty a udrží si a pritiahne mladé vedecké talenty zo SR aj zahraničia,“ uviedla prof. MVDr. Eva Petrovová, PhD z Univerzity veterinárneho lekárstva.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...