Vyhľadávanie:

Nadšení malí diváci

Nadšení malí diváci

Premiéra v Bábkovom divadle Košice

Predstavenie
Košickému bábkovému divadlu sa podarilo do deja zatiahnuť aj divákov, malých, aj tých starších, ktorí ich sprevádzali. Diváci v hľadisku s rukami nad hlavou znázorňujú strechy domov.

Nevesta Myška je v podstate obyčajná myška, ktorá má veľké nároky na ženícha, pretože podlieha tlaku svojej matky - pre jej dcéru je dobrý len taký myšiak, ktorý je najsilnejším a najmocnejším myšiakom na svete. Ale aká by to bola rozprávka, keby sa neskončila happyendom? A tak sa parádnica myška nakoniec predsa len vydá za sympatického myšiaka od susedov.

Príbeh o Neveste Myške mal v piatok minulého týždňa preméru v Bábkovom divadle v Košiciach. Pochádza z pera súčasného maďarského autora Tibora Zalána a do slovenčiny ho preložila riaditeľka bábkového divadla Katarína Hegedušová.

Originálne spracovanie rozprávky, plnej komických situácií, sa deťom páčilo a účinkujúcich odmenili búrlivým potleskom. "Krásna," povedala na konci rozprávky nečakane zhovorčivá, len trojročná Anika Horváthová. V bábkovom divadle nebola po prvýkrát, už videla aj príbeh o Žabom princovi. Spokojný z hľadiska odchádzal aj 4-ročný Danko Hornák, ktorý bol síce v divadle po prvý raz, ale v materskej škole na Obrancov mieru mal možnosť vidieť už nejednu rozprávku v podaní hercov košického Bábkového divadla.

Prípravu premiéry bábkovej hry o Neveste Myške finančne podporila naša spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...