Vyhľadávanie:

Nahustený začiatok roka

Nahustený začiatok roka

Hokejisti HC Košice si naďalej udržujú prvé miesto v extraligovej tabuľke

Majstrovský tím HC Košice odohral v extraligovej hokejovej sezóne 2014/2015 už 38 kôl v základnej časti. So ziskom 84 bodov si stále udržuje vedúce postavenie v tabuľke a na druhú Banskú Bystricu má trojbodový náskok. V ostatných troch kolách sa však Košičanom nedarilo, keď z deviatich možných bodov získali len tri. V poslednom zápase kalendárneho roka 2014 prehrali vo Zvolene po samostatných nájazdoch 2:3. V prvom domácom stretnutí roku 2015 síce zdolali Duklu Trenčín 2:1, ale až v predĺžení. Do tretice o všetky tri body prišli v utorok 6. januára, keď opäť doma podľahli Martinu 1:3. Táto krátka nelichotivá bilancia nenechala pokojného ani trénera Antona Tomka, ktorý po zápase s Martinom hľadal príčiny neúspechu. Zhrnul ich slovami:

"Všetky predsavzatia, ktoré sme si pred stretnutím povedali, zostali len v kabíne. Nebolo to v poslednom období po prvý raz a podľa toho potom vyzerala aj naša hra. Súpera sme síce prestrieľali v pomere 35:22, ale naše zakončenia boli málo dôrazné, slabé a nepresné. Hráči nešli do prečíslenia a málo sa tlačili pred bránku súpera. Od začiatku sezóny dávame málo gólov a stále čakáme, že sa naši hráči strelecky konečne prebudia. Nehrali sme dobre a svojou hrou sme fanúšikov určite nepotešili."

Je zaujímavé, že Košičania, ktorí sú neustále na vedúcej priečke, majú až šiesty najproduktívnejší útok v súťaži. Primát ale pritom držia v defenzíve. Zo všetkých extraligových celkov majú najlepšiu obranu, keď v priemere dostávajú len 1,8 góla na zápas. Nabitý program extraligy pokračuje v tomto týždni rýchlym tempom. Jej účastníci musia v rozpätí ôsmich dní odohrať zápasy štyroch kôl. Už zajtra, v piatok 9. januára, sa naši hokejisti predstavia na ľade súpera v Piešťanoch a v nedeľu 11. januára ich čaká neľahký duel v Nitre. Doma v Steel aréne ich uvidíme až v piatok 16. januára v súboji s Banskou Bystricou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...