Vyhľadávanie:

Najaktívnejší boli stredoškoláci

Najaktívnejší boli stredoškoláci

V Generálnej sieni Úradu Košického samosprávneho kraja sa minulý týždeň v utorok, 12. decembra 2006, uskutočnila milá slávnosť. Za účasti predstaviteľov samospráv, akademickej obce i Slovenského Červeného kríža sa tu uskutočnilo vyhodnotenie v poradí už 12. ročníka Študentskej kvapky krvi spojené s odovzdávaním cien mladým ľuďom, ktorí sa do tohto podujatia zapojili.

Počas tohtoročnej Študentskej kvapky krvi prišlo darovať krv 1258 študentov, nich 522 sa tak odhodlalo urobiť po prvý raz. Aktívnejší boli stredoškoláci. Do kampane sa zapojilo až 849 z nich, najvyššiu účasť malo SOU dopravné s 80 odbermi, Stredná priemyselná škola elektrotechnická s 52 odbermi a Gymnázium na Šrobárovej ulici so 41 odbermi.

Každý darca 12. ročníka Študentskej kvapky krvi bol zaradený do žrebovania o vecné ceny, ktoré venovali jedenásti sponzori. Šťastie sa usmialo na 21 výhercov. Predsedníčka Územného spolku SČK Košice-mesto Helena Turisová a riaditeľka Sekretariátu Územného spolku SČK Košice-mesto Lucia Cangárová odovzdali na slávnosti aj deväť bronzových plakiet profesora Jana Janského za desať bezplatných odberov. Deväť študentov absolvovalo svoj jubilejný desiaty odber práve počas Študentskej kvapky krvi. Patria medzi nich Jana Dančíková, Radovan Novák, Peter Riečan, Peter Štec, Michal Šveda, všetci z Technickej univerzity Košice, Tomáš Toporcer a Michaela Hlinková z UPJŠ Košice, Lukáš Hudák z UVL a Jana Pavelčáková z Ekonomickej univerzity Bratislava.

Poďakovanie za úspešnú výchovu, propagáciu a získavanie bezpríspevkových darcov krvi v rokoch 2005 a 2006 prevzali Stredná priemyselná škola hutnícka Košice, SOU železničné Košice a SOU hutnícke Košice-Šaca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...