Vyhľadávanie:

Najbližšie privítajú Zvolen

Najbližšie privítajú Zvolen

Hráčov HC Košice čaká séria domácich zápasov

Priebeh najvyššej hokejovej súťaže je značne ovplyvnený pandémiou COVID-19, mužstvá na striedačku ostávajú v karanténe a odohrávajú sa neúplné kolá. Tímu HC Košice sa podarilo do uzávierky tohto čísla odohrať sedem zápasov. Výrazne omladené mužstvo získalo 7 bodov za dve víťazstvá a jednu remízu v riadnom hracom čase a v ligovej tabuľke je na 8. priečke. Do ligového kolotoča vhupli hokejisti vo Zvolene a chceli ukázať svoju chuť hrať po karanténe.

„Dobre sme vstúpili do zápasu, nebola badateľná naša 15-dňová nezohranosť. Tím ukázal charakter, dostal sa do zápasu a napokon je z toho prehra iba o dva góly, hoci sme prehrávali o päť. Po tom výpadku, hernom i tréningovom, nemôžem hráčom veľa čo vytknúť. Verím, že naše výkony sa zlepšia a v utorok doma proti Miškovcu vyhráme," zhodnotil prvý zápas tréner Košíc Jan Šťastný.

Prvé víťazstvo sa zrodilo v prvom domácom zápase proti DVTK Miskolc, ktoré skončilo 4:1. K víťazstvu značne prispel Pavel Klhůfek so svojím tretím extraligovým hetrikom. „Bol to taký hetrik z ničoho. Bola to skôr tímová práca a ja som sa k tomu dostal ako slepý k husliam. Určite ma to však teší. Hlavne víťazstvo. Potrebovali sme ho ako soľ,“ povedal šťastný strelec pre hokej.sk.

Začiatkom novembra klub informoval, že český útočník Jan Havel už nie je hráčom HC Košice. Dvadsaťštyriročný Havel prišiel do Košíc pred sezónou 2020/2021. Za oceliarov nastupoval iba v prípravných zápasoch, v Tipos extralige do hry nezasiahol. Pred zápasom so Slovanom Bratislava útočné rady oceliarov posilnil ďalší hráč, ktorý zažil premiéru v košickom drese práve proti svojim bývalým spoluhráčom z hlavného mesta. S vedením klubu sa na zmluve dohodol 27-ročný útočník Bruno Mráz. Rodák z Bratislavy si v minulosti zahral v Martine, Skalici, Zvolene a v sezónach 2017/2018 a 2018/2019 pôsobil v českom Olomouci. Pred štartom tohto ročníka sa vrátil do Slovana Bratislava, avšak obe strany sa dohodli na ukončení spolupráce.

Napraviť si chuť po dvoch prehrách v Detve (2:3) a v Nitre (2:5) sa nepodarilo Košičanom ani v domácom derby so Slovanom Bratislava. "Od rána sme na hráčoch videli chuť zlomiť nepriaznivú sériu. Zvládli sme oslabenia, no rozhodlo to, že sme nenašli recept na výborne chytajúceho brankára hostí. Šance máme, hráči na tom pracujú. Nevešiame hlavy, naopak, motivuje nás to do ďalšej práce. Verím, že to prelomíme už v utorok proti Novým Zámkom. Radosť mi dnes spravil návrat nášho brankára Dominika Riečického na extraligovú scénu," povedal po zápase tréner Košíc Jan Šťastný.

Najproduktívnejším hráčom Košičanov je Marek Baránek so 7 bodmi, najlepšiu streleckú formu zatiaľ má Pavel Klhůfek so 4 gólmi. Najbližšie oceliarov čaká séria domácich zápasov, postupne privítajú tieto tímy: 12. 11. HKM Zvolen, 15. 11. MHK 32 Liptovský Mikuláš, 17. 11. HK Duklu Trenčín,  20. 11. HK Nitru.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...