Vyhľadávanie:

Najlepší Spišiaci a Košičanky

Najlepší Spišiaci a Košičanky

Z olympiády stredných škôl v streetbale - Športom proti drogám

Streetbal
V mnohých prípadoch takto zakončili hráči útoky spod koša. Divákov to často privádzalo do varu.

V sobotu vyvrcholila finálovým turnajom olympiáda stredných škôl Košického kraja v streetbale. Toto podujatie, ktoré sa podobne ako vlani, aj teraz konalo pod názvom Športom proti drogám, sponzorsky podporila spoločnosť U. S. Steel Košice. Do regionálnej olympiády stredoškolákov sa zapojilo až 85 škôl zo 102 člennej siete škôl Košického samosprávneho kraja, ktoré bojovali najprv o postup v okresných kolách už od marca tohto roku.

Počasie tento raz mladým basketbalistom neprialo, ale ani dážď nedokázal odradiť hráčov jednotlivých družstiev, aby hrali s maximálnym nasadením, bojovne a pritom fair. Do finále chlapcov sa prekvapujúco prebojovali dve družstvá zo Spišskej Novej Vsi, a to SPŠ strojnícka a Združená SŠ. Po tuhom boji vyhrali chlapci z SPŠ strojníckej v zostave Vladimír Rybár, Lukáš Hrušovský, Ján Suchý a Milan Suchý. Vlaňajších víťazov krajského finále, svojich najväčších rivalov zo Združenej strednej školy zo Spišskej Novej Vsi, zdolali o dva body, po výsledku 11:9. Košičanom sa ušiel súboj len o bronzovú priečku.

Chlapci z SOU stavebného na Ostrovského ulici sa v zápase o 3. miesto stretli pod košom so svojimi rovesníkmi z Gymnázia P. Horova z Michaloviec. Dlho si udržiavali nádej na bronz, napokon v dramatickom závere podľahli svojmu súperovi 10:12. V kategórii dievčat vlaňajšie víťazky z košického Gymnázia na Exnárovej ulici sa tentokrát museli uspokojiť len s tretím miestom, keď zvíťazili nad Gymnáziom L. Novomestského Košice 17:9.

Po skvelých výkonoch počas celého finálového turnaja prvenstvo a pohár predsedu Košického samosprávneho kraja Rudolfa Bauera získali basketbalistky z Gymnázia na Šrobárovej ulici v Košiciach, ktoré v zostave Patrícia Čižmárová, Laura van Dalen, Martina Smilnická a Miroslava Čižmárová zdolali dievčatá z Obchodnej akadémie Rožňava 20:8. Súčasťou podujatia boli tiež turnaje dospelých mužstiev, ktoré tvorili sponzori, média, podnikatelia, VIP, hokejisti Slovenska a bývalí hráči Košíc. Zároveň sa konala aj autogramiáda hokejových reprezentantov. Do Košíc zavítalo kvarteto Rastislav Pavlikovský, Ivan Majeský, Ladislav Nagy a Vladimír Országh, ktorí mali počas zápasov veľa obdivovateľov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...