Vyhľadávanie:

Najúspešnejšou Lucia Petrovičová

Najúspešnejšou Lucia Petrovičová

Súčasťou nedávnej letnej olympiády bolo aj vyhodnotenie najúspešnejších jednotlivcov v novej súťaži Olympionik roka 2006. Táto súťaž bola vyhlásená pre všetkých účastníkov zimnej i letnej olympiády v individuálnych športoch. Hodnotili sa umiestnenia jednotlivcov na prvých šiestich priečkach bodovým ohodnotením od 6 bodov za 1. miesto až po 1 bod za umiestnenie na 6. mieste.

Na záverečnom ceremoniáli XVI. ročníka letnej olympiády sme vyhlásili výsledky súťaže a odmenili najlepších podľa počtu získaných bodov. Najúspešnejšou olympioničkou sa stala zamestnankyňa útvaru GM pre analýzy a štatistiku Lucia Petrovičová, ktorá štartovala na zimnej i letnej olympiáde vo viacerých disciplínach. Prvenstvo i reprezentatívny putovný pohár v zime získala za víťazstvá v behu na 5 km a v obrovskom slalome, v lete za dve víťazstvá v pretekoch na kolieskových korčuliach a v cyklistickej časovke a za tretiu priečku v squashi. Okrem toho, ale to sa do hodnotenia nepočítalo, bola členkou strieborného mužstva hokejistov Vysokých pecí. Na svojom konte mala spolu 28 bodov.

Na ďalších dvoch priečkach skončili rovnakým počtom bodov zhodou okolností športové páry. Na 2. mieste strieborné medaily a cenné trofeje získali Erika Bílla a Bartolomej Ištoňa, obaja zo Studenej valcovne. Dosiali po 12 bodov, Bílla za dve prvenstvá v behu na 10 km a cyklistickej časovke, Ištoňa za víťazstvo v lyžiarskej stope v behu na lyžiach a v lete na kolieskových korčuliach. Iba o bod za nimi so ziskom 11 bodov zaostala ďalšia dvojica Alžbeta Tiszová z úseku VP pre predaj a marketing a Jozef Sciranko z divízneho závodu Zušľachťovne. Známa bežkyňa Tiszová vyhrala v behu na 10 km a v cyklistickej časovke obsadila vo svojej kategórii 2. miesto, Sciranko bol na zimnej olympiáde druhý v behu na lyžiach a vo svojej kategórii vyhral na nedávnej letnej olympiáde beh na 10 km.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...