Vyhľadávanie:

Najviac ponúk z Čiech a Veľkej Británie

Najviac ponúk z Čiech a Veľkej Británie

V Košiciach sa uskutočnila Medzinárodná burza práce siete Eures

Podľa štatistík úradov práce sa nezamestnanosť na Slovensku k 31. máju 2005 dostala po prvýkrát po siedmich rokoch pod hranicu dvanásť percent. Pravda, existujú okresy, najmä na východe republiky, kde situácia nie je ružová. Len v okresoch Košice a Košice-okolie si ešte koncom mája hľadalo prácu bezmála 24 tisíc ľudí. Dnes je ich v súvislosti s prílivom nových absolventov stredných a vysokých škôl ešte viac.

Jednou z kľúčových aktivít ústredia a úradov práce, sociálnych vecí a rodiny v oblasti sprostredkovania zamestnania, sa stala Medzinárodná burza práce siete Eures, ktorá sa po Nitre a Poprade uskutočnila minulý týždeň od 22. do 23. júna, aj v Košiciach. Stovky mladých, i tých skôr narodených, odhodlaných vycestovať za prácou aj do zahraničia, stáli v stredu pred Domom techniky v Košiciach už dobrú polhodinu pred jej otvorením. Prezentácia pracovných príležitostí v krajinách Európskej únie a vo vybraných slovenských subjektoch a zahraničných firmách pôsobiacich na Slovensku sa stretla s mimoriadnym ohlasom.

Na burze ponúkalo dvadsaťštyri zahraničných firiem dovedna 3200 pracovných miest. Najviac, 1500, Škoda Auto Česká republika, ktorá sa chystá na území svojej krajiny vybudovať nový závod. Potrebuje zváračov, karosárov, lakovačov, montážnikov, ale aj kvalifikovanejšie profesie v oblasti riadenia kvality a logistiky. Až 1200 ponúk na pozíciu vodič kamiónovej dopravy a autobusov priviezli do Košíc firmy z Veľkej Británie. Ďalšie zahraničné spoločnosti ponúkali prácu v opatrovateľskej službe, v poľnohospodárstve, potravinárskom priemysle, bezpečnostných službách a ďalších profesiách vrátane žeriavnikov a zámočníkov. Priamo na mieste mali záujemcovia možnosť odovzdať zástupcom firiem svoje životopisy a podrobiť sa vo vyhradených priestoroch osobným pohovorom.

Na burze, ktorej sa podľa odhadu zúčastnilo vyše päťtisíc návštevníkov, mala svoj informačný stánok aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...