Vyhľadávanie:

Namiesto lístka tričko

Namiesto lístka tričko

Počet prihlásených na XVI. ročník Letnej olympiády U. S. Steel Košice len potvrdzuje, že záujem o súťaže v trinástich druhoch športov prekonal aj minuloročnú účasť. Po predĺžení termínu na podávanie prihlášok, ktorý sa ukázal ako užitočný aj pre posledných dovolenkujúcich, sme uzavreli konečný stav prihlásených na čísle 1146. Okrem aktívnych účastníkov - športovcov, musíme počítať ešte s organizátormi, rozhodcami, vedúcimi jednotlivých športov, ako aj s členmi zo skupiny technického zabezpečenia. Účasť na letnej olympiáde sa tak dostala po prvý raz počtom prihlásených na úroveň zimnej olympiády, tam však do počtu rátame aj účastníkov Detského zimného karnevalu.

V piatok a v sobotu budú patriť vybrané športoviská v Košiciach železiarom. Okrem toho sa v sobotu vydáme aj na cestu do Šace a späť. Tu pripomínam, že sa začala rekonštrukcia mosta na Pereši a cesta je zúžená do jedného jazdného prúdu, tam buďte pri prejazde zvlášť opatrní. Na športoviská sa najprv musíme prepraviť. Pre dopravu bude vyhradený čas v piatok popoludní, kedy očakávame nápor zo strany pretekárov. Našou snahou je dopraviť ich čo najrýchlejšie a najbezpečnejšie zo vstupného areálu na štadión Technickej univerzity na Watsonovu ulicu. Tam sa podobne ako vlani o 15.15 hod. začína slávnostný otvárací ceremoniál olympiády. Pre zamestnancov budú na vstupnom areáli pripravené a označené plagátom olympiády električky odchádzajúce z prvého nástupišťa takto: o 14.22 hod. - R4, o 14.25 hod. - R7 a o 14.28 hod. - R4. Všetky električky majú konečnú pri štadióne TU na B. Němcovej. Príchody na konečnú sú upravené tak, aby ste prišli včas na otvorenie. O 16.15 hod odchádza električka R4 naspäť s pretekármi, ktorí súťažia vo volejbale žien, stolnom tenise, šachu a squashi na zastávku pri Optime.

Všetkých súťažiacich upozorňujeme, že základom ich bezplatnej prepravy sú olympijské tričká, ktoré musia mať v električke pri sebe a na štadióne pred otváracím ceremoniálom si ich obliecť, aby boli všetci na nástupe jednotne ustrojení.

Súťažiaci v malom futbale, cyklistike, atletike, kolieskových korčuliach, kolkoch, nohejbale, softbale a časť súťažiacich v bowlingu, ktorí začínajú až v sobotu, a tiež volejbalisti i organizátori, si po otvorení môžu pochutnať na guľáši s pivom po skončení ceremoniálu priamo na štadióne na Watsonovej ulici. Tenisti budú mať občerstvenie pripravené pri dvorcoch v Mestskom parku, hráči bowlingu štartujúci už v piatok v Bowling pube na tr. KVP a ostatní súťažiaci v jedálni vysokoškolského internátu na Jedlíkovej (Luník VIII). Pred výberom stravy predložia účastníci olympiády stravovacie poukážky farebne i dátumovo rozlíšené. V sobotu už bude stravovanie zabezpečené podľa miesta súťaže, čiže bežci, korčuliari i cyklisti pôjdu do jedálne na Jedlíkovú. Súťažiacim v bowlingu a v kolkoch pripomínam, že vyžrebovaný čas nástupu na dráhy je na Intranete.

Všetci sa po skončení súťaží stretneme v sobotu večer v jedálni Spoločenského pavilónu, kde sa od 18.00 hod. začne podávať večera pre všetkých súťažiacich i organizátorov. Bude to vlastne Večer olympionikov, na ktorom sa o 20.00 hod. začína slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien i medailí. Po tradičnom ohňostroji nasleduje tradičná diskotéka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...