Vyhľadávanie:

Naše peniaze boli použité na dobrú vec

Naše peniaze boli použité na dobrú vec

Nadácia U. S. Steel Košice podporuje zdravotníctvo, humanitu a vzdelávanie už štvrtý rok

Už štvrtý rok podporuje Nadácia U. S. Steel Košice, ktorú založila spoločnosť U. S. Steel Košice koncom roka 2002, košický región v oblasti zdravotníctva, humanity a vzdelávania. Od samého začiatku to robí otvoreným a transparentným spôsobom. Od čias svojho vzniku už pomohla mnohým inštitúciám, ale aj konkrétnym ľuďom, ktorí sa ocitli v zložitej životnej situácii. A pomáha ďalej. Môže tak konať aj vďaka zamestnancom spoločnosti, ktorí v roku 2004 po prvýkrát a potom aj vlani poukázali na jej účet sumu zodpovedajúcu dvom percentám zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb.

K sume 5 254 880 korún, ktorú v minulom roku poukázala na účet nadácie spoločnosť U. S. Steel Košice, pridali košickí hutníci ďalších 987 076 korún. Finančné prostriedky z týchto dvoch zdrojov, vo výške 3 335 735 boli venované na zakúpenie zdravotníckych prístrojov, ktoré budú slúžiť na preventívne a odborné vyšetrenie nás všetkých - zamestnancov U. S. Steel Košice, ich rodinných príslušníkov, ako aj obyvateľov Košíc a východoslovenského regiónu. V Klinike ortopédie a traumatológie pohybového ústrojenstva Fakultnej nemocnice Luisa Pasteura v Košiciach pomôže nový ultrazvuk včas odhaľovať poruchy bedrového kĺbu našich najmenších, nový moderný prístroj v zdravotníckom zariadení Mikrochirurgia oka zasa definitívne stanoviť závažnú očnú diagnózu - glaukóm. V šačianskej nemocnici pomôže zjednodušiť náročné chirurgické výkony pri zložitých operáciách žlčových ciest mechanický lithotriptor, ventilačno-anesteziologický prístroj mimoriadne poslúži lekárom pri záchrane pacientov v ťažkom zdravotnom stave, po úraze alebo v ohrození života priamo v priestoroch centrálneho príjmu.

Naše peniaze išli na dobrú vec. Už len niekoľko týždňov nám ostáva na rozhodnutie, ktorému oprávnenému subjektu darujeme dve percentá zo zaplatenej dane za rok 2005. Pomôžme sebe, svojim blízkym i ľuďom, ktorí to potrebujú, aj tentoraz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...