Vyhľadávanie:

Naši boli vo finále StreetBasketu

Naši boli vo finále StreetBasketu

V sobotu 23. júna sa na parkovisku pred OC Galéria v Košiciach konal 12. ročník basketbalového turnaja s názvom U. S. Steel StreetBasket. Na siedmich otvorených ihriskách so syntetickým povrchom štartovalo v deviatich kategóriách 99 družstiev. V nich sa vystriedalo, od najmladších 12-ročných basketbalistov a basketbalistiek až po veteránov, vyše 450 hráčov.

Hlavnou myšlienkou podujatia, ktorého tradičným partnerom je spoločnosť U. S. Steel Košice, bolo podporiť projekt Zober loptu, nie drogy. Turnaj bol skvelým festivalom talentu basketbalových nadšencov a v tomto roku aj vyvrcholením série StreetBasket Tour 2012 na Slovensku. V júni sa v rámci tejto série uskutočnili tri turnaje. V Banskej Bystrici 1.- 2. 6. 2012, 16. 6. v Bratislave a finálové podujatie sa po prvý raz v doterajšej sedemročnej histórii stretbalových turnajov v Slovenskej republike konalo ako 12. ročník U. S. Steel StreetBasket v spomínanú sobotu v Košiciach.

Po minuloročnej skvelej skúsenosti zorganizovať tento turnaj pod holým nebom pri OC Galéria bolo nevšedným zážitkom sledovať elán, loptové umenie i nesmiernu bojovnosť mladých adeptov podkošového športu. V turnaji nechýbali ani bývalí hráči z radov našich zamestnancov. Tí vytvorili dve mužstvá a zahrali si v dvoch skupinách kategórie VIP. O ich účinkovaní v turnaji hovorí kapitán jedného z našich tímov Valér Hodermarský: "Pôvodne sme sa do turnaja prihlásili ako jeden celok, ale keďže som mal k dispozícii sedem hráčov a aby si každý do sýtosti zahral, rozdelili sme sa a hrali pod názvom USS 1 a USS 2. Obidvom našim mužstvám sa v silnej konkurencii darilo a zo skupín si vybojovali postup do záverečných bojov o medailové umiestnenie. V A skupine mužstvo USS 1 po prehre s Dannaxom 11:13 vyhralo nad mužstvami Pomaranče 15:14 a B.E.P. 16:12.
So ziskom piatich bodov sme skončili v skupine na 2. mieste. Podobne si počínal aj tím USS 2, ktorý v B skupine zdolal mužstvá Intubáci 15:5 a Deltaonline vysoko 16:0. Po prehre s Golemom sme tak isto skončili druhí. V ďalších stretnutiach sa hralo systémom prvý s druhým a druhý s prvým. Kým tím USS 1 vyhral nad Golemom 13:12 a postúpil do finále, USS 2 prehral s Dannaxom 9:15 a bojoval o 3. miesto. V zápase o bronz potom podľahol Golemu 12:16 a vo finále neuspelo ani mužstvo USS 1, ktoré prehralo s Dannaxom 6:9. Víťazný celok tak obhájil svoje vlaňajšie prvenstvo, my sme skončili v celkovom poradí v tejto kategórii na druhej priečke."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...