Vyhľadávanie:

Naši hokejisti na ceste do finále

Naši hokejisti na ceste do finále

Hokejisti HC Košice dnes začínajú svoju semifinálovú sériu na domácom ľade proti Martinu

Medzi kvarteto semifinalistov sa v extraligovej sezóne 2009/2010 prebojovali Slovan, ktorý vyradil na zápasy 4:1 Zvolen, Nitra, ktorá vyhrala vo štvrťfinálovej sérii nad Banskou Bystricou na zápasy 4:2, Košice postúpili do semifinále cez Poprad na zápasy 4:1 a Martin, ktorý v najdramatickejšej sérii prešiel do semifinále cez Skalicu na zápasy 4:3. Podľa vopred určeného kľúča sa vo vzájomných dueloch v boji o postup do finále stretnú dvojice Slovan - Nitra a Košice - Martin. Bratislavčania začali prvý súboj s Nitrou na domácom ľade už v pondelok 29. marca, keď Slovan zdolal svojho súpera 4:0.

Včera, 30. marca, sa po našej uzávierke hral druhý vzájomný zápas tejto dvojice. Do semifinálovej série vstúpia hráči úradujúceho majstra HC Košice proti Martinu až dnes na ľade v Steel aréne so začiatkom o 17. hodine. Druhý súboj týchto dvoch súperov sa uskutoční o 17. hodine zajtra, 1. apríla, opäť v Košiciach. Podobne ako to bolo vo štvrťfinále, aj semifinále sa hrá na štyri víťazné zápasy.

Favoritom tohto duelu je samozrejme úradujúci majster HC Košice, hoci všetko je to zatiaľ v teoretickej rovine. Diváci i naši hráči si skôr želali Martin, než Skalicu, s ktorou sme sa vlani stretli vo finále a v tejto sezóne sa nášmu tímu proti Skaličanom až tak nedarilo. Tri razy sme s nimi prehrali. S Martinom máme priaznivejšiu bilanciu zo vzájomných zápasov. Vo všetkých štyroch stretnutiach sme vyhrali, doma 5:2 a 4:0, v Martine 7:2 a 3:0. A nielen to, s Martinom sme na domácom ľade neprehrali už neuveriteľných trinásť rokov, čiže tridsať stretnutí po sebe. S týmto súperom sa Košičania stretli v historickej bilancii play-off v slovenskej extralige dva razy. V sezóne 1997/98 sme vo štvrťfinále zdolali svojho súpera z Turca na zápasy 3:0 a v sezóne 2002/2003 to bolo tak isto vo štvrťfinále na zápasy 4:0. Štatistiky sú pekné, ale môžu zavádzať. Našim hráčom by mali pomôcť, ale tak isto aj uškodiť. Hostia určite nepricestujú do Košíc v pozícii favorita, ale ani v úlohe odovzdaného a ustráchaného protivníka. Aj keď hovoria o tom, že nemajú čo stratiť, určite poškuľujú po postupe do finále, čo by bol pre nich historický úspech. Ich devízou je zomknutý kolektív okolo brankára Karola Križana, ktorému sa darilo a v zápasoch so Skalicou bol ich najväčšou oporou. My máme pre zmenu výhodu domáceho prostredia v úvodných zápasoch, i v prípade rozhodujúceho siedmeho duelu.

Pre fanúšikov prinášame ďalší program semifinálovej série s Martinom. Tretí a štvrtý zápas sa odohrá v nedeľu 4. apríla, a v pondelok 5. apríla na ľade v Martine, prípadný piaty súboj by sa hral v stredu 7. apríla v Košiciach. Šieste stretnutie je naplánované na piatok 9. apríla v Martine a posledný siedmy duel týchto dvoch súperov má termín v nedeľu, 11. apríla, v našej Steel aréne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...