Vyhľadávanie:

Návrat ovenčený medailami

Návrat ovenčený medailami

Nohejbalisti DPMK Košice ozdobou reprezentácie Slovenska na majstrovstvách sveta

V susednom Česku sa v Prostějove konali cez víkend majstrovstvá sveta v nohejbale. Z ôsmich reprezentantov Slovenska do bojov zasiahli piati hráči z DPMK Košice, ktorého klub v slovenskej najvyššej súťaži sponzorsky podporuje U. S. Steel Košice. Trénerom reprezentačného celku Slovenska je zamestnanec Labortestu Vladimír Strojný, ktorý po návrate zhodnotil tento šampionát slovami:

"Boli sme veľmi úspešní, veď chlapci sa vrátili so ziskom dvoch zlatých, dvoch strieborných a jednej bronzovej medaily. Titul majstra sveta v súťaži jednotlivcov pre Slovensko vybojoval Tomčišák z Humenného a bronz medzi jednotlivcami získal hráč DPMK Košice Chovan, ktorý v semifinále iba tesne podľahol vlaňajšiemu majstrovi sveta Bubniakovi z Českej repubiky 1:2 na sety.
V rozhodujúcom sete mal za stavu 7:7 niekoľko výhod a hrozilo, že bude slovenské finále. V závere však Chovan urobil niekoľko chýb a do finále nepostúpil. Hral potom už len o bronz. Majstrovský titul však do Košíc predsa len putuje a to zásluhou prvenstva v kráľovskej disciplíne, v súťaži trojíc. O ten sa pričinili hráči Martin a Patrik Perunovci, Makara, Brutovský a Chovan, ktorí sa v zápase striedali.
Rozhodnutie o titule prišlo až v treťom sete, v ktorom naši prehrávali 8:10, ale napokon sme vývoj zápasu otočili v náš prospech a zaslúžene vyhrali nad Českou republikou 2:1 na sety. V tejto súťaži budú naši "kraľovať" až šesť rokov po sebe, keď majstrovský titul si vybojovali na svetovom šampionáte v rokoch 2000, 2002 a teraz v roku 2004. Striebro sme získali zásluhou bratov Perunovcov a Brutovského v súťaži dvojíc a tiež v novej disciplíne v cross double. Hrajú ju dvojice na jeden dopad lopty a dva dotyky. Je to špecialita Maďarov, ktorých sme prekvapujúco v semifinále vyradili a vo finále sme potom podľahli Rumunom, ktorí tiež patria, podobne ako Francúzi, k svetovej špičke.
Keď mám byť úprimný, najdramatickejší zápas šampionátu bol náš finálový súboj s Českom v dvojiciach. Podobne tomu bolo aj pred dvoma rokmi na MS v Maďarsku, kde sme v dvojiciach prehrali. Aj teraz si majstrovský titul vybojovali domáci nohejbalisti z Čiech. V rozhodujúcom treťom sete sme viedli 8:3 a ešte aj 9:5 a predsa sme prehrali 18:20."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...