Vyhľadávanie:

Návrat s dvoma zlatými

Návrat s dvoma zlatými

Úspešná bilancia nohejbalistov Slovenska na ME v rumunskej Oradei

Nie je nič zvláštne vidieť nohejbalistov DPMK Košice hrať nielen najvyššiu slovenskú súťaž, ale aj na medzinárodných turnajoch v dresoch s logom U. S. Steel Košice. Naša spoločnosť okrem iných športov v Košiciach sponzorsky výrazne podporuje aj nohejbalistov, ktorí sa za túto podporu každoročne odvďačujú ziskom majstrovských titulov i najcennejších medailí z domácich, európskych či svetových nohejbalových podujatí. Košičania už roky patria k najlepším na Slovensku a tvoria aj základ slovenskej reprezentácie.

Tréner DPMK Košice Jaroslav Žigala je závoreň aj trénerom nohejbalistov Slovenska, ktorí dosiahli pred týždňom v rumunskom meste Oradea na majstrovstvách Európy fantastický výkon. Získali päť medailí a potvrdili, že v tomto športe patria k absolútnej svetovej špičke. Tréner J. Žigala nám k tomuto úspechu Slovákov povedal: "Naším cieľom bolo získať aspoň jednu zlatú medailu, no so ziskom dvoch zlatých, jednej striebornej a dvoch bronzových medailí sme sa stali najúspešnejšou krajinou starého kontinentu. Zopakovali sme tak svoje postavenie lídra z vlaňajších majstrovstiev sveta v českom Prostějove, kde sme získali dve zlaté, dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Dva najcennejšie kovy získali moji zverenci v hre dvojíc i trojíc. V dvojiciach boli bratia Martin a Patrik Perunovci spolu s Jánom Brutovským absolútnymi suverénmi, keď v súťaži nestratili ani jeden set. Vo finále zdolali tradičných rivalov z Česka 2:0 na sety a oplatili im tak prehru z MS 2004. V kategórii trojíc hrali bratia Perunovci s Brutovským, ale v tíme boli aj Richard Makara, hráč Šacungu Praha a ďalší hráč DPMK Štefan Forrai. Vo finále si poradili s domácim Rumunskom 2:0 na sety. V súťaži jednotlivcov sme boli zásluhou Tomčišáka z Humenného vo finále, keď náš reprezentant podľahol Bubniakovi z Českej republiky 0:2. V singli si dobre počínal aj náš Marián Žigala, zlatý z ME 2001 v Szolnoku, ktorý v boji o 3. miesto zdolal českého hráča Babku 2:0 na sety. Bohatú medailovú zbierku skompletizovali druhým bronzom pre Slovensko v disciplíne cross-double (hra sa na skrátenom ihrisku s jedným dopadom a dvoma dotykmi), ktorá sa na veľkej medzinárodnej scéne objavila len druhý raz. Naši v zložení Forrai, Ižol a P. Perun prehrali v semifinále s obhajcom vlaňajšieho titulu z Rumunskom 0:2, ale v zápase o tretiu priečku sme zdolali Maďarsko 2:1."

Kým nohejbalisti Slovenska po minulé roky zbierali najcennejšie kovy častejšie z majstrovstiev sveta, v Európe im vždy cestu na najvyššie priečky zahatali hráči z Českej republiky. Preto titul v dvojiciach získaný teraz v Rumunsku je premiérový prvý v histórii nohejbalu. Aj ďalší titul, ktorý získali Slováci v kráľovskej nohejbalovej disciplíne trojíc, je veľmi cenný, veď naposledy sa zo zlata tešili pred dvanástimi rokmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...