Vyhľadávanie:

Návrat s trofejou

Návrat s trofejou

Futbalisti U. S. Steel Košice obhájili minuloročné víťazstvo a opäť vyhrali v poľskej Bochini jubilejný 10. ročník medzinárodného halového futbalového turnaja o Pohár prezidenta spoločnosti Stalprodukt S. A., odberateľskej firmy USSK. Na turnaji štartovalo deväť mužstiev, z nich tri zo zahraničia.

Aj keď sa v Bochini zišla silná konkurencia, futbalisti USSK opäť patrili k najhorúcejším favoritom turnaja. Hralo sa v troch skupinách, tím USSK vyžrebovali do tretej skupiny, z ktorej do ďalších bojov hravo postúpil. Na úvod zdolal ambiciózne mužstvo Zelmer Rzeszów 4:0 troma gólmi Beregsásiho a jedným presným zásahom Duháňa, v druhom zápase po góloch Matulaja a Tobaka vyhral nad domácim Old Boys 2:0. Už v skupine sa mužstvo USSK prezentovalo veľmi dobrou taktickou hrou s dôrazom na defenzívu. Hráči často využívali svoju technickú vyspelosť a rýchlosť pri brejkoch, z ktorých potom kombinačné akcie úspešne aj zakončovali.

Na palubovke hádzanárskeho ihriska sa navzájom výborne doplňovali a spoľahlivo i s prehľadom riešili hlavne obranné situácie. V bránke družstvo spoľahlivými výkonmi podržali brankári Švec a Pavúr. Z deviatich tímov do ďalších bojov nepostúpili iba posledné mužstvá z troch skupín. Osem mužstiev odohralo ďalšie zápasy v semifinálových skupinách. Oceliari najprv zdolali tím Almma Kežmarok 4:1 dvoma gólmi Beregsásiho, ďalšie dva pridali Tobak a Nagy. V druhom stretnutí sa opäť stretli s mužstvom Old Boys, nad ktorým vyhrali 2:1 gólmi Tobaka a Beregsásiho. Vo finále bol ich súperom silný celok Mittal Steel Krakow. K tomuto zápasu hráči pristupovali zodpovedne, v útoku boli veľmi aktívni. Po strelách Kolesára a Tobaka rýchlo získali dvojgólový náskok a v ďalšom priebehu sa snažili držať loptu čo najdlhšie na súperovej polovici ihriska. Krakow predsa len svoju snahu využil na strelenie kontaktného gólu a hru rapídne zdramatizoval.

V preplnenom hľadisku to vrelo po tom, keď hráči Mittal Steel tesne pred koncom zápasu vyrovnali na 2:2. Do konca stretnutia sa však na stave už nič nezmenilo a tak o víťazovi turnaja museli rozhodnúť strely zo značky pokutového kopu. Sériu piatich kopov začal tím USSK výborne a po troch strelách zásluhou Beregsásiho, Kolesára a Duháňa viedol 3:0 a keďže súper skóroval iba raz, víťazstvo z vlaňajška železiari obhájili a v desaťročnej histórii turnaja už po tretí raz získali cennú trofej.

Tešil sa aj kanonier Beregsási, ktorý sa so šiestimi gólmi stal nielen najlepším strelcom, ale získal aj cenu pre najlepšieho hráča turnaja. O tento skvelý úspech halového futbalového tímu U. S. Steel Košice sa pod vedením manažéra Pavla Sadovského pričinili brankári Švec a Pavúr, hráči Rusič, Duháň, Szabó, Matulaj, Knap, Babinčák, Beregsási, Tobak, Nagy a Kolesár.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...