Vyhľadávanie:

Návštevníci nájdu všetko potrebné na jednom mieste

Návštevníci nájdu všetko potrebné na jednom mieste

Osobné ochranné pracovné prostriedky pre hostí od 1. februára po novom

Osobné ochranné pracovné prostriedky (OOPP) doteraz pre každého návštevníka U. S. Steel Košice zabezpečovali individuálne jednotlivé pracoviská, ktoré navštívil. Od 1. februára bude táto služba centralizovaná.

"Sklad osobných ochranných pracovných prostriedkov bude v areáli podniku v budove známej pod názvom TPV. Lokalitu približujeme na nákrese, orientáciu uľahčia aj pútače," informuje Elena Szabóová z útvaru Riaditeľa pre závodné zdravotné služby.

"V tejto centrálnej miestnosti si návštevník v sprievode povereného zamestnanca prevezme všetky potrebné ochranné prostriedky, počnúc obuvou až po respirátory. Tu sa aj prezlečie a môže si v nej uschovať svoje civilné oblečenie a osobné veci. Za vhodnosť výberu OOPP zodpovedá osoba poverená sprievodom návštevy. Zároveň zodpovedá aj za prevzatie a vrátenie OOPP."

Miestnosť bude otvorená počas pracovného týždňa od 8.00 do 15.36 hod. V tom čase bude v sklade prítomný zamestnanec, ktorý bude vydávať i prijímať osobné ochranné pracovné prostriedky. Ak to bude nutné, po uvedenej hodine umožnia vstup do skladu SBS a hlavný dispečing, kde sa budú nachádzať kľúče.

"V sklade je v súčasnosti k dispozícii približne päťdesiat kompletných súprav osobných ochranných pracovných prostriedkov. Ich množstvo bude firma v prípade nutnosti dopĺňať. Postarané bude i o ošetrenie odevov a obuvi. Všetky ochranné prostriedky budú po každom použití vyčistené a dezinfikované," uvádza E. Szabóová.

Správcom skladu je útvar Riaditeľa pre bezpečnosť práce. Hygienický dozor bude vykonávať útvar Riaditeľa pre závodné zdravotné služby. Žiada sa ešte dodať, že miestnosť v uplynulých dňoch upravili stavbári firmy Gerust. Vymenili rozvody vody a odpadu, elektroinštaláciu, staré radiátory, osvetlenie, dvere, okná, vynovili i sociálne zariadenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...