Vyhľadávanie:

Návštevy v nemocniciach sú už povolené

Návštevy v nemocniciach sú už povolené

Po  Nemocnici Košice-Šaca v súlade s opatrením  Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky zrušila od 4. júna 2020  zákaz návštev aj Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach. Dnes sú návštevy umožnené pri dodržiavaní viacerých podmienok, a to tak zo strany pacientov, ako aj personálu.

Ako informovala hovorkyňa UNLP v Košiciach Ivana Vaněková, v rovnakom čase je možná návšteva maximálne dvoch osôb. Výnimky je možné pripustiť napríklad vtedy, keď navštevujúci potrebuje podporu a sprievod alebo pri terminálnom štádiu ochorenia. Návštevníci musia byť pri príchode do nemocnice zdraví, bez akútneho respiračného ochorenia, musia mať nos a ústa zakryté rúškom alebo inou ochranou a po príchode do nemocnice si musia vydezinfikovať ruky.  Návšteva sa nepovoľuje osobám chorým alebo podozrivým z ochorenia Covid-19 a osobám podliehajúcim karanténnym opatreniam, iba pri paliatívnom sprevádzaní v terminálnom štádiu ochorenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...