Vyhľadávanie:

Navštívte firemný charitatívny stánok

Navštívte firemný charitatívny stánok

Rozsvietením stromčeka na Hlavnej sa v nedeľu začali Košické Vianoce 2010

V nedeľu, 5. decembra, popoludní vládla na košickej Hlavnej ulici veselá sviatočná nálada. Do mesta prúdili davy zvedavcov a zaparkovať auto v okolí centra sa zdalo takmer nemožné. Blížilo sa slávnostné otvorenie Košických Vianoc. Okolo sedemnástej hodiny sa všetci dočkali. Z pódia pri Immaculate zazneli prvé tóny známych kolied a po tom, čo moderátor Richard Herrgott všetkých privítal, sa mestom začala niesť vianočná pieseň v podaní Mariána Čekovského. Úradujúci primátor mesta Košice František Knapík a viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov U. S. Steel Košice Miroslav Kiraľvarga zaželali spolu s manželkami malým i veľkým Košičanom a návštevníkom mesta pokojné, krásne a požehnané sviatky a pozvali na pódium Mikuláša, ktorý prišiel, akože inak, v sprievode anjela a čerta. "Dobrý večer, drahé deti! Som rád, že vás sem toľko prišlo, rád vás po roku opäť vidím," prihovoril sa chlapcom a dievčatám.

O chvíľu sa už všetci pochytali za ruky, vypustili biele balóny a rozsvietili dvadsať metrov vysoký vianočný stromček a vianočnú výzdobu. Pódium potom patrilo deťom z umeleckej školy Boby Brelly, ktoré zatancovali milé vianočné choreografie. Teplota vonku pozvoľna klesala až na mínus šesť stupňov a diváci, ktorých sa zišlo okolo desaťtisíc, bojovali proti mrazu podupkávaním a popíjaním punču. Teplý mok spolu s odchádzajúcim primátorom ponúkal okoloidúcim aj Miroslav Kiraľvarga. Výťažok z predaja po ukončení vianočných trhov poputuje na charitatívne účely. V hudobnom programe sa predstavili aj Nela Pocisková a Tomáš Bezdeda s kapelou, finalistky Mini talent show - spevácke trio Girls a žongléri v show s kúzelníckym klobúkom. Tanečná formácia Brilant predviedla akrobatický rock and roll. Kultúrne a zábavné podujatia počas Košických Vianoc budú pri Immaculate v centre mesta každý deň, až do 22. decembra.

Plno bolo aj pri stánkoch. I pri tom našom, charitatívnom, v ktorom už tradične dávame neziskovým organizáciám príležitosť prezentovať sa. V nedeľu sa predstavila Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov Košice. Vyzbierané peňažné prostriedky, krmivo, teplé deky a iné vecné dary pomôžu pri prevádzkovaní útulku i pri výstavbe Strediska vzájomnej pomoci ľudí a zvierat.

Rovnako ako po ostatné roky je v stánku firmy pre každého zamestnanca U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností pripravená malá pozornosť v podobe čokoládovej podkovičky pre šťastie a pozdrav s poďakovaním prezidenta za prácu odvedenú v roku 2010.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...