Vyhľadávanie:

Nečakaná návšteva na Hurbanovej

Nečakaná návšteva na Hurbanovej

Štrnásťročný Roman z Centra pre deti a rodiny na Hurbanovej ulici v Košiciach pri kreslení svojho obrázka, ktorý mal byť darom  pre prezidenta košickej oceliarne Jima Bruna za nezištnú pomoc dobrovoľníkov z fabriky pri skrášľovaní areálu strediska, iste ani len netušil, s akou odozvou sa jeho dielko stretne. A určite ani to, že sa s prvým mužom  spoločnosti U. S. Steel Košice o niekoľko týždňov zíde osobne. Až pokým  si Jim Bruno nenašiel v nabitom programe čas a s darčekmi pod pazuchou nezaklopal vo štvrtok 27. júna 2019 popoludní na dvere  domčeka, ktorý Roman, inak veľmi skromný chlapec a talentovaný futbalista, obýva spolu s ďalšími deťmi a tetami vychovávateľkami.

„Veľmi som sa potešil, keď som dostal tvoj obrázok, ďakujem ti zaň. Mám ho zavesený na stene v mojej kancelárii a mám z neho veľmi dobrý pocit,“ poďakoval sa Romanovi prezident hneď po zvítaní v pohodlne zariadenej obývačke. Hanblivosť napokon vystriedala radosť z neočakávaných darčekov, ktoré Jim Bruno so sebou na oplátku priniesol.  Romana potešila nielen  futbalová lopta, ale aj ďalší malý darček. V nenápadnej škatuľke sa skrýval pre malého športovca doslova „poklad“ -  špeciálne hokejové puky. „Ten farebný je z Detroitu, odkiaľ pochádzam,“ poznamenal prezident. Romanovi návštevu Jima Bruna bude pripomínať i zarámované poďakovanie za obrázok, ku ktorému sa tiež pripojila  pravidelná účastníčka dobrovoľníckej brigády na Hurbanovej, generálna manažérka pre nákup Martina Kaprálová

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...